ЗА ТРАСУ 1,1 МИЛИОН МАРАКА: Почели радови на реконструкцији главног вода србачког водовода

О. НИКИЧЕВИЋ

06. 03. 2021. у 06:08

ЗА ТРАСУ 1,1 МИЛИОН МАРАКА: Почели радови на реконструкцији главног вода србачког водовода

Руководство Водовода обилази трасу / Фото О. Н.

РАДНИЦИ КП "Водовод" Србац кренули су у реализацију дуго најављиваног пројекта реконструкције главног вода градског водовода на траси од изворишта у Пријебљезима до насеља Повелич у коме се налази кланица "Перутнина Птуј" Србац, која троши једну петину укупне годишње производње воде у овој општини.

Предрачун радова за реконструкцију цевовода у дужини од 2.766 метара износи 1,1 милион марака.

Инвеститор је Општина Србац, а Влада РС је обезбедила средства за дугорочно снабдевање грађана и привреде Српца питком водом.

- Пројекат је само део Плана капиталних инвестиција у општини Србац за 2021. у коме је поред овог планирано још десетак капиталних пројеката укупне вредности од осам милиона марака, што је у висини једногодишњег буџета општине - каже заменик начелника општине Србац Владимир Гужвић.

Цевовод од Пријебљега до Повелича стар је 38 година и било је, како кажу, крајње време за његову реконструкцију јер су цеви често пуцале, а повећавали су се губици воде на траси.

- Због повремених прекида воде у испоруци, негодовали су често потрошачи, а било је и непредвиђених трошкова, јер замена једне цеви кошта око 10.000 КМ или у просеку годишње више од 60.000 КМ - каже директор "Водовода" Драго Јовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)