ЂОРЂЕ ПЕРИЋ ОСВОЈИО ГРАН-ПРИ: Основцу из Бијељине прва награда у Украјини

В. М.

02. 03. 2021. у 09:53

ДЕСЕТОГОДИШЊИ Ђорђе Перић из Бијељине освојио је гран-при највеће и најпрестижније признање које се додељује на фестивалима учествујући у трећем Међународном онлајн фестивалу "Констелејшнфест" који се одржао у Украјини од 27. фебруара до 2. Марта, у конкуренцији 400 такмичара из 15 земаља.

ЂОРЂЕ ПЕРИЋ ОСВОЈИО ГРАН-ПРИ: Основцу из Бијељине прва награда у Украјини

Фото: В. Митрић

Фестивал је утемељен 2001.године у организацији Удружења уметника Украјине у сарадњи са Министарством образовања те земље и њиховом Националном академијом уметности.

Ђорђе Перић такмичио се у дисциплини инструментални жанр узрасне категорије до 12 године и као једини представник Републике Српске и Босне и Херцеговине уз максималан број поена, постао је победник целокупног такмичења освојивши најпрестижнију награду гранд при.

Ово признање се додјељује само у изузетним случајевима на престижним фестивалима када такмичар покаже изузетно висок ниво интерпретације, виртуозности и надпросечне музикалности.

-Велика ми је част и задовољство што представљам своју земљу и изузетно сам срећан што сам на овом такмичењу награђен највећим признањем - рекао је Перић.

Овај десетогодишњи дечак освојио је награду на претходно одржаном фестивалу "Интернационал Бритиш Колеџ од Акордионист" у Лондону (Велика Британија).

Ђорђе Перић је ученик ОМШ "Корнелије Станковић" у класи мр Славише Перића и ово му је 72 освојена награда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Milkica

02.03.2021. 10:07

Čestitam od sveg srca velik uspjeh malom dječaku a vec takvom virtuozu na harmonici Đorđu, njegovoj porodici, učiteljima, drugarima sa klase i cijeloj Bijeljini u kojoj raste na diku i ponos cijele RS, BiH i mnogih sa ovih prostora koji u duhu dobre volje i zajedništva slave tudje pobjede kao svoje.