ЗАПАЛИО СУПРУГУ МИЛИЦУ - Настављено суђење Браниславу Станивуковићу, судија: Зашто тужилац није изашао на лице места, па није кокош убијена?

С. М.

01. 03. 2021. у 15:37

ОПТУЖЕНИ Бранислав Станивуковић, који је бензином полио и запалио те тако усмртио ванбрачну супругу Милицу Маринковић (33) има емоционално нестабилни поремећај личност, плаховит је, напрасит, експлозиван, импулсиван и ниског прага на толеранције, те би могао да понови учини кривично дело, изјавила је у бањалучком Окружном суду вештак тужилаштва специјалиста психијатрије Сања Вукадиновић - Стојановић.

ЗАПАЛИО СУПРУГУ МИЛИЦУ - Настављено суђење Браниславу Станивуковићу, судија: Зашто тужилац није изашао на лице места, па није кокош убијена?

Фото: Д.Поздеровић и приватна архива

- У време извршења кривичног дела његова способност да схвати значај дела и управља својим поступцима била је смањена до битно, али не и битно. Способан је да прати суђење,а  потребан му је психијатријско психолошко третман, а није потребно и лечење у затвореној установи-појаснила је Вукадиновић - Стојановић.


Истакла је да он свесно лаже када каже да се не сећа ничега о догађају и да је манипулативна личност па је тако изманипулисао љекаре у притвору да прима јачу терапију него што му је потребна. Њеном налазу приговорио је бранилац оптуженог Стојан Вукајловић истакавши да је заснован само на претпоставкама и личном мишљењу.

Вештак Весна Матић утврдила је да је на деловима жуте нагореле тканине, а према тужилаштву реч је о делу мајице коју је носила страдала Милица, пронашла је трагове бензина. Трагови овог горива нађени су и у боци изузетој с лиса места коју је тврди тужилаштво користио оптужени. Вештачене су и длаке, односно и прамен косе, који тврди тужилаштво припада Маринковићевој и на њему нису нађени трагови бензина, а утврђено је да је људска коса.

Вештачења су изавала бројне приговоре члана судског већа Милана Благојевића који је приговорио да у наредби о вештачењу нема чији су предмети вештчени.

- Тужилаштво није излазило на лице места, па није кокош убијена. У наредби не стоји ни "Д" од длаке или прамен косе. Није нам појашњено чији су предмети вештчени, а није ни утврђено чије прамен косе - казао је, између осталог, судија Благојевић и истакао да указује на лош рад Тужилаштва и полиције.

Станивуковић је оптужен да је лани 20. јула ванбрачну супругу Милицу Маринковић посуо бензином и запалио у Александровцу пред очима њене кћерке Слађане. Милица је од последица тешких опекотина преминула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)