ЗАВИЧАЈУ ОД СРЦА: Мајевичани из Швајцарске поклонили возило дому здравља Лопаре

В. Митрић

28. 02. 2021. у 14:21

ЗАВИЧАЈУ ОД СРЦА: Мајевичани из Швајцарске поклонили возило дому здравља Лопаре

Фото: ОУ Лопаре

УДРУЖЕЊЕ Мајевичана у Швајцарској поклонило је Дому здравља у Лопарама, на Мајевици, "Шкоду октавиу", чија је вредност 7.500 швајцарских франака, што је једна од многобројних акција за завичај.

Возило, према речима др Желимира Нешковића,  директора ДЗ Лопаре, има погон на сва четири точка, па је погодно и за неприступачне, планинске пределе. Дар је за ДЗ директору, др Нешковићу, уручио Саво Митровић, председник Удружења Мајевичана, који никад нису заборавили људе свога родног краја.

- Управо добијено возило ће помоћи нашој установи за лакше пружање услуга и до најзабаченијиох делова на Мајевици, али за превоз до болничких установа у Бањалуци и другим местима - каже др Нешковић. 

Начелник општине Лопаре,  др Радо Савић, који има највеће заслуге за сјајну сарадњу завичаја и расејања, не само У Швајцарској,  каже за "Новости", да је реч о "мосту" који чува, шири и промовише наше лултурно и национално благо у свету, а на тај начин у родни крај, годинама, стиже драгоцена помоћ за школство, здравство и све области људског живота и рад где је потребно.

- Ови људи чувају своје мајевичке, српске корене, а, ево, сачували су и племенитост и хуманост, врлине по којима су били познати Мајевичани ма где живели - истиче др Савић. - Наши земљаци нам доста помажу и да, као крај, економски ојачамо, што је основ и за све друго у овом делу Републике Српске. Удружење Мајевичана, поред акција помоћи родном крају, ради и на економском оснаживању општине Лопаре, чувању мајевичке традиције и културе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)