ТРЕЋИ УЗЕО ПАРЕ? Судија одбио споразумно признање кривице разбојника и Тужилаштва!

В. Митрић

24. 02. 2021. у 18:04

СУДИЈА Дане Јамина Окружног суда у Бијељини, није како се очекивало у делу јавности, прихватио споразум о признању кривице Бијељинцима, Живану Глишићу и Душку Велимировићу, који су, са својим адвокатима, потписали са ОЈТ Бијељине, у предмету тужиоца Небојше Јовановића.

ТРЕЋИ УЗЕО ПАРЕ? Судија одбио споразумно признање кривице разбојника и Тужилаштва!

Фото Б. Милошевић

Тужилац је тражио за Глишића тражио четири године, а за Велимировића 3 године и 10 месеци. Судија је оценио да је споразум неприхватљив за суд, одбио га у целости упутио предмет у редован судски поступак, који ће судити веће тројице Окружног суда у Бијељине.

-Судија је потврдио да се из оптужнице недвосмислено види да је трећа особа, која је возила Глишића и Велимировића у пљачку, и чувала опљачкани новац од пензионерке Раје Томић, несумњиво учесник, али да суд не може да му суди пошто га нема у оптужници и пошто је сведок!??? Суд је констатовао да је огромни опљачкани новац евидентиран кроз оптужницу, али то што га нису нашли није ствар суда, него тужилаштва и полиције – каже Душан Томић, који очекује јавно суђење, пошто је данашње било затворено за јавности.

На паузи суђења Томићу су се обратили оптужени да је „сав новац, 3.000 евра, и злато остало у стану неоптуженог Миодрага Зекића, дипломираног економисте из Бијељине, који их је одвезао на пљачку, вратио из пљачке и крио их“.

Фото: В. Митрић

Опљачкана Радинка Томић

Душан Велимировић покушао је да се поздрави са Радинком, коју су опљачкали у њеној кући у Даздареву, и однели 40 хиљада евра и злата у вредности од око 15.000 евра.

-Обојица оптужених су повратници, тужилац је, свесрдно за њих, предложио благе казне, из само њему знаних разлога, и суд то, једноставно, није могао да прихвати –каже адвокат Томић. –Очекујемо, с разлогом, више казне на суђењу које ускоро почиње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)