“ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА” ВАЖНA ЗА СРПСКИ НАРОД: Додик са делом глумачке екипе која је учествовала у снимању филма

С. М.

20. 02. 2021. у 21:11

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик оценио је да ће приказивање филма "Дара из Јасеновца" на Радио-телевизији Републике Српске показати колико је ово остварење важно за српски народ.

“ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА” ВАЖНA ЗА СРПСКИ НАРОД: Додик са делом глумачке екипе која је учествовала у снимању филма

Фото РТРС

Додик, који је данас у згради Владе Републике Српске у Бањалуци примио глумце из Републике Српске који су учествовали у снимању филма "Дара из Јасеновца", рекао је да је његов циљ био да им се захвали и да их подржи, да са старијима говори о неким будућим аранжманима, а млађима да захвали за преданост зато што су на најбољи начин представљали Републику Српску и овај крај.

- Уз скромне поклоне, обезбедили смо подршку која ће бити довољна да на најбољи начин осете бригу институција Републике Српске - истакао је Додик.

Филм "Дара из Јасеновца" режисера Предрага Антонијевића приказује се на Радио-телевизији Републике Српске. Међу главним глумцима у овом остварењу су Ања Илић и Златан Видовић, који глуме родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић, а у филму глуме и глумци из Републике Српске - Жељко Еркић, Слободан Перишић, Горан Јокић, Драгослав Медојевић, Сандра Љубојевић и Николина Фригановић.

Филм је премијерно приказан 25. новембра у Грачаници. Сниман на основу аутентичних сведочанстава преживелих логораша, филм "Дара из Јасеновца" је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом светском рату.

Ова драма осврће се на период Другог светског рата, када после велике усташко-немачке офанзиве на Козари, локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору. Први део филма сниман је на локацији села Колут, у близини Сомбора, где је за потребе снимања зграда старе циглане са управним објектом претворена у злогласни логор Јасеновац, а други део на локалитетима Беле Цркве. Сценограф је Горан Јоксимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)