ПРВЕ СЛИКЕ СУДА У ПРЊАВОРУ НАКОН ПОЖАРА: После ватрене стихије остало само згариште и попуцала стакла (ФОТО)

Н.Ђ.

20. 02. 2021. у 15:28

ЈУТРОС рано у пламену и диму се нашла зграда овдашњег Основног суда!

ПРВЕ СЛИКЕ СУДА У ПРЊАВОРУ НАКОН ПОЖАРА: После ватрене стихије остало само згариште и попуцала стакла (ФОТО)

Фото: Н.Ђурић

У данашњем саопштењу Полицијске управе Бањалука се наведи да „у пожару у Основном суду у Прњавору није дошло до оштећења архивске грађе као ни предмета у раду, а у току је утврђивање узрока и свих околности овог догађаја“.

Новинар "Новости" сазнаје на лицу места да повређених није било, да се утврђују размере материјалне штете, али да су се осим у приземљу, многе просторије, ствари, па и предмети нашли под велом чађи од дима.

Из Полицијске станице у Прњавору су навели да су у 3.54 уочили да се у Београдској улици у Основном суду, иначе суседној згради, огласио аларм.

- Полицијски службеници су на лицу мјеста утврдили да је дошло до пожара у пријавници Основног суда. Пожар су локализовали полицијски службеници заједно са припадницима Ватрогасне јединице Прњавор-стоји у саопштењу бањалучке полицијске управе.

Из те полицијске управе су навели да је „извршен увиђај“ и потврдили да је „у пожару наступила метеријална штета“.

На лицу места уверили смо се да истражитељи и стручњаци за пожар још истражују његове последице и узроке. Запосленима у суду тако није био омогућен улазак, односно боравак у згради, пошто се из приземља димна завесна винула и на спрат, што се види по наслагама чађи и гарежи.

Попуцала стакла и највише у њој ватром и димом уништене ставри, упућују на закључак да је баш ту избила ватра. Незванично, сумња се у прегријавање телефонског или уређаја за видео надзор, одакле је, наводно, букнула ватра.

О свему је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, саопштили су из полиције.

ПОЛИЦАЈАЦ И ВАТРОГАСЦИ ГАСИЛИ ПОЖАР

У САОПШТЕЊУ бањалучке полицијске управе се наводи да су пожар у згради Основног суда у Прњавору „локализовали полицијски службеници заједно са припадницима Ватрогасне јединице Прњавор“.

"Новости“ сазнају да је права срећа да је на звук аларма хитро и одважно реаговао дежурни полицајац на обезбеђењу зграде. Он се, уз позив ватрогасцима, са ватрогасним апаратом, из педесетак метара удаљене Полицијске станице, ухватио у коштац са ватром, да се не прошири из пријавнице суда. Убрзо су пристигли и ватрогасци са два возила.

Уз овај шок, некако у исто време, Прњаворчане је погодио и електро шок, пошто је без струје остао већи део града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)