ТАМАРА ЗВИЦЕР БИЛА ПОД НАДЗОРОМ ПОЛИЦИЈЕ: Криминални кланови били под контролом МУП од тренутка када су ушли у Српску, тврди министар

Р. С.

19. 02. 2021. у 12:12

МИНИСТАР унутрашњих послова РС Драган Лукач поручио је да у Републици Српској нема места за криминалце из окружења или било које земље.

ТАМАРА ЗВИЦЕР БИЛА ПОД НАДЗОРОМ ПОЛИЦИЈЕ: Криминални кланови били под контролом МУП од тренутка када су ушли у Српску, тврди министар

Фото: Printskrin

Лукач је истакао да је МУП Републике Српске доказао да нико, па ни припадници црногорских криминалних кланова, или било којих других, немају места у Републици Српској.

- Ако их потражују наши судови, ако већ имају нека кривична дела која су унутар БиХ да ли урадили или их потражују на било који начин по било којој снази потернице, ми ћемо их привести и процесуирати кроз наше тужилаштво и судове, у супротном ћемо их протерати као стране држављане - рекао је Лукач у Бањалуци.

Фото Д. Поздеровић

Он је подвукао да су криминални кланови били под контролом МУП-а Српске од тренутка када су ушли у Српску, и то свакодневно.

- У потпуности су били под контролом и нису имали шансе да направе било какво криминално дело ако су већ дошли са таквом намером - истакао је министар Лукач.

Појаснио је да су, након утврђивања њихових идентитета, контактиране полиције у региону којима су познати, те су протерани из Републике Српске.

На питање новинара, да ли је било активности МУП-а Републике Српске по питању породице Звицер која је боравила на Јахорини, Лукач је одговорио да је Тамара Звицер боравила на Јахорини са неколико деце.

- Нису били угрожени ниједног тренутка јер су од почетка били под надзором полиције Републике Српске - навео је Лукач.

Он је објаснио да сва лица која се појаве на територији Републике Српске, а имају било какву криминалну прошлост или евентуално родбинску везу са криминалцима, истог тренутка буду стављени под контролу домаћих служби.

МУП Републике Српске 10. фебруара ухапсио је Цетињане Милана Кршића, Филипа Рогановића и Бобана Сјеклоћу за које се верује да су блиски злогласном шкаљарском клану. Код њих није пронађено никакво оружје, али су сутрадан предати у надлежност Службе са странцима БиХ и протерани су из земље. У тренутку хапшења за једним од њих у систему је постојала потерница, за коју је утврђено да је повучена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)