ФИЋА ГАЗИ 45. ГОДИНУ: Сјајна сцена у Горњој Трнови, легенда југословенских путева нашао мир поред прастаре магазе (ФОТО)

Б. Милошевић

17. 02. 2021. у 14:30

РОДНО место Филипа Вишњића, Горња Трнова, смештена на предивним мајевичким брежуљцима, идеално је место за развој туризма.

ФИЋА ГАЗИ 45. ГОДИНУ: Сјајна сцена у Горњој Трнови, легенда југословенских путева нашао мир поред прастаре магазе (ФОТО)

Фото: Б. Милошевић

Општина Угљевик планира да изгради етно село код Дома културе и спомен обележја слепом гуслару, где би посетиоци уживали у здравој храни и чистом, планинском ваздуху на "мајевичком Златибору".

Фото: Б. Милошевић

Посетиоци, углавном за обележавање Вишњићевих дана, одушевљени су лепо уређеним новим, савременим кућама, али и малим, од камена сазиданим кућерцима, окреченим у бело, који буде носталгију на нека прохујала времена, када су у њима срећно живеле вишечлане породице...

Једна таква слика је и у дворишту Миливоја Јаковљевића (61) где се преплићу старо и ново - прастара дрвена магаза, фићо и сателитска антена на крову!

- Магазу смо пренели 1975. године са старог огњишта када смо се доселили у Трнову, а колико знам, и на старом месту је служила две, три генерације, каже Миливоје. Доста млађи, али са завидних 45 година старости, испред магазе паркиран, готово заборављени ауто "застава 750" популарни фићо.

Миливоје поносно тврди, да фићо "креше" од прве, и да га, за све ове године никада није издао на друму.

- Нико не зна колико је за протеклих 45 година прешао километара, тутњећи југословенским друмовима, а уз мало пажње и одржавања, фићо ће код нас дочекати дубоку старост. Верујем, да ће поред осталих туристичких садржаја, многи посетиоци, посебно они млађи који се и не сећају фиће, пожелети да провозају ову "љуту машину" каже Миливоје...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)