РАЗБОЈНИКУ ПЕТ ГОДИНА: У Окружном суду у Добоју Мирослав Квргић (35) осуђен због пљачке кладионице после нагодбе с тужилаштвом

О. МАТАВУЉ

16. 02. 2021. у 18:31

РАЗБОЈНИКУ ПЕТ ГОДИНА: У Окружном суду у Добоју Мирослав Квргић (35) осуђен због пљачке кладионице после нагодбе с тужилаштвом

Окружни суд Добој / Фото Независне

МИРОСЛАВ Квргић (35) из Доњих Жабара осуђен је у Окружном суду у Добоју на пет година затвора због разбојништва у кладионици "МД шоп" у Лончарима, где је претећи ножем од раднице Н. Т. отео око 3.200 марака.

Пресуда је изречена након што се Квргић "нагодио" с добојским тужилаштвом и склопио споразум о признању кривице, који је суд прихватио. Пљачка се догодила 19. октобра прошле године око 18.30 у Београдској улици у Лончарима. У пресуди се наводи да је Квргић лице прекрио медицинском маском, док је на глави носио качкет и капуљачу од црног дукса. На рукама је носио хигијенске рукавице, а преко дукса је има светлоодбојни жути прслук.

- Наоружан преклопном чакијом Квргић је ушао у кладионицу. Радницу Н. Т. затекао је како седи за пултом. С ножем у руци кренуо је према њој повикавши: "Паре, паре" - наводи се у пресуди.

У страху да ће је напасти радница се измакла од пулта, а оптужени је пришао, отворио фиоку и из ње украо лимену касу, у којој се налазило 3.169 марака и 27 евра.

Након пљачке разбојник је побегао, али га је полиција пронашла и ухапсила, свега шест сати касније. Том приликом претресен је стан који је Квргић користио и у њему је пронађена чакија, као и сва гардероба коју је током пљачке носио на себи. Пронађена је и каса у којој се налазио украдени новац. У пресуди се наводи да ће каса и новац бити враћени власнику кладионице до последњег фенинга, док су нож и други предмети трајно одузети.

У изречену казну Квргићу је урачунато време проведено у притвору од 20. октобра, а одлуком суда притвор му је продужен до правоснажности пресуде. Трошкови кривичног поступка падају на терет буџетских средстава.

ПЉАЧКАО И ПРЕ 10 ГОДИНА

МИРОСЛАВ Квргић и раније је имао проблема са законом. У септембру 2010. ухапшен је заједно с још једном особом због сумње да су у фебруару и марту под претњом аутоматском пушком опљачкали пумпу "Транасјуг Л" у Доњем Жабару из које су украли око 6.500 КМ. И тада је у претресу његове куће пронађено оружје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)