ЗАХВАЛНОСТ СЛОВАЧКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Писмо Дечјој амбасади „Међаши“, уз поруку - да заједно мењамо свет на боље

В. МИТРИЋ

15. 02. 2021. у 19:56

ПРЕДСЕДНИЦА Републике Словачке, Зузана Чапутова послала је писмо Дечјој амбасади „Међаши“ и малој амбасадорки Мишел Мишковић.

ЗАХВАЛНОСТ СЛОВАЧКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: Писмо Дечјој амбасади „Међаши“, уз поруку - да заједно мењамо свет на боље

Фото. В. Митрић

Она се хуманитарној организацији која делује више од три деценије, захваљује од срца на добијеном високом уздарју „Златна дечја столица“, које је примио амбасадор те земље у БиХ.

Чапутова истиче да се захваљује и за „све што Дечја амбасада ради у интересу најмлађих нараштаја, не само у БиХ“.

- Ваше интересовање за свет око себе и труд за његово побољшање позитиван је пример младима у целом свету - написала је председница Словачке, која је упозната да дечја амбасада „Међаши“ има велике заслуге, поред осталпог, за евакуацију 50 хиљада деце и мајки на самом почетку рата из Сарајева и Мостара, а да, данас, брине бригу о правима детета, кроз рад Дечјег суда, хуманитарне актгивности, борбу да се формира Алиментациони фонд у земљама где га нема и да полиција не хапси пред родитељима... - Веома ми је стало до тога да вашим и будућим младими генерацијама заговарамо исте вредности. Моја жеља је да се заједно трудимо и мењамо ствари на боље, у смислу да свет којем ћете и у будућности припадати буде онај у ком ћете ви доносити одлуке и да не буде свет несавладивих изазова и нерешивих проблема које наследите од наше генерације.

По речима председнице Словачке ДА „Међаши“, „свима указује на то колико има смисла за правду и спремност за пружање руку помоћи онима којима је потребна“. Осим што је похвалила досадашњи рад, председница их је оскололила да истрају у раду и да пружање помоћи деци остане за њих животна мисија.

У Основној школи „Свети Сава“ у Бијељини, коју похађа Мишел, тим поводом организована је мала свечаност. Ђацима и наставницима руководство школе је предочило писмо, које је добила ова вредна и марљива ученица и важна активисткиња ДА „Међаши“. То ће, како је речено, ући у анале школе да њеном ђаку тако лепо пише шефица једне државе, што до сада није било забележено.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)