“БИЋЕШ УБИЈЕН, АЛАХОМ ТИ СЕ КУНЕМ”: Ухапшен мушкарац осумњичен да је претио Милораду Којићу

С. М.

11. 02. 2021. у 18:39

САМИР Г. (45) из Хаџића ухапшен је јуче због угрожавања безбедности, односно претњи директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу.

“БИЋЕШ УБИЈЕН, АЛАХОМ ТИ СЕ КУНЕМ”: Ухапшен мушкарац осумњичен да је претио Милораду Којићу

Фото: Д. Поздеровић

Претња Којићу упућена је путем друштвене мреже Фејсбук, а у њој се наводи - "Џукело четничка, бићеш убијен, Алахом ти се кунем!". Претњу је полицији пријавио 28. јануара.

Центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица је тада саопштио да ово није прва таква претња Којићу, те да су исте праћене непримереним квалификацијама у контексту посла којим се бави.

Полиција РС је саопштила, навдодећи инцијале осумњиченог, да је он ухапшен због сумње да је претио путем "Фејсбука".

- Оштећени је Полицијској управи Бањалука 28. јануара пријавио да је путем друштвене мреже "Фејсбук" од стране непознатог лица, добио поруке са претњама по живот и тело, што је код њега изазвало осећај угожености. Од лица С.Г. одузет је мобилни телефон, за који постоје основи сумње да је кориштен приликом извршења овог кривичног дела - саопштено је из Полиције.

Додају да ухапшеног сумњиче за кривично дело угрожавање безбедности. О свему је обавештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да против Гаџе буде достављен извештај у редовној процедури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)