ВЛАДА РС ПРИХВАТИЛА ПРОЈЕКАТ: Изградња и опремање новог објекта Онкологије

Р.С.

11. 02. 2021. у 15:27

ВЛАДА Републике Српске усвојила је на дашањој седници информацију о идејном пројекту за изградњу и опремање наменског објекта за пружање здравствене заштите оболелим од малигних болести Универзитетског клиничког центра РС.

ВЛАДА РС ПРИХВАТИЛА ПРОЈЕКАТ: Изградња и опремање новог објекта Онкологије

Фото: Влада Републике Српске

- Изградњом новог објекта, као посебне организационе јединице,  створили би се услови за проширивање услуга које би могли пружати пацијентима. Сви пацијенти би били смештени у истом објекту, олакшала би се дежурства особља, а добила би се и могућност да се води већи број међународних клиничких истраживања - истакнуто је данас након  седнице Владе РС.

Поручено је да би се реализацијом овог пројекта, јачали мултидисциплинарни тимови у онкологији, развијали експерти УКЦРС са правима и одговорностима за поједине туморске локализације, формирали и јачали центри у лечењу појединих туморских локализација за нивое целе Републике Српске, уводили нови терапијски протоколи кроз обезбеђивање нових квалитетних лекова у онкологији, али и бројне друге ствари.

- Обезбедило би се централно растварање цитостатика, набавиле мобилне пумпе за апликацију терапије, портови за апликацију ХТ протокола централним венским путем и осавременио начин апликације терапије - саопштено је из Владе Српске.

Идејним пројектом је планирано да се у објекту сместе Клиника за хематологију, Клиника за онкологију и Клиника за палијативну негу УКЦ РС, са азотним танковима за привремено чување матичних ћелија током лечења пацијената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)