НИСКЕ СТРАСТИ ИНЦКА: Овако је Додик реаговао на срамно писмо Валентина

С.М.

04. 02. 2021. у 17:47

ПРЕДСЕДНИК СНСД и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик је, коментаришући писмо које је високи представник Валентин Инцко упутио Народној скупштини РС, рекао како је Инцко показао "ниске страсти и мржњу према српском народу квалификујући га за злочине који су само њуму у глави".

НИСКЕ СТРАСТИ ИНЦКА: Овако је Додик реаговао на срамно писмо Валентина

Фото: Новости/ОХР

Навео је како су Срби масовно страдали у Другом светском рату у Јасеновцу, да су масовно убијани у регији код Бихаћа, те да је само у Броду на Дрини код Вишеграда убијено 6.000 Срба.

-Такву једно безочну лаж може може изрећи само човек ниских страсти као Инцко који је зарадио озбиљан новац. РС је правила озбиљан отклон од међународне заједнице и савршено знају да ми нећемо прхватити никакво наметање одлука, казао је Додик.

Истакао је како у Сарајеву једна школа као и други објекти који носе име муслимана који су осуђени за злочине у Другом светском рату, те да би, у случају да је Инцо наредио њихово мењање, његово писмо имало другчаију димензију.

Фото: Д. Поздеровић

- Разговараћемо о тој теми, а он се дисквалификовао, рекао је Додик у Источном Сарајеву.

На питање какве санкције би могле уследити уколико не одузму признања појединцима које је Инцко навео у свом писму, Додик је рекао како "није баба гатара да зна како он размишља".

- Превише зла нам је нанео и додворавао се муслиманима у Сарајеву, рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)