СМАЊЕН БРОЈ МИГРАНАТА: Безбедносна ситуација на подручју Бијељине повољна

В.Митрић

04. 02. 2021. у 13:55

БЕЗБЕДНОСНА ситуација на подручју Града Бијељина је повољна – оцењено је након састанка начелника Полицијске управе Бијељина Стјепана Терзића са сарадницима и градоначелника Љубише Петровића.

СМАЊЕН БРОЈ МИГРАНАТА: Безбедносна ситуација на подручју Бијељине повољна

Азиланти на "ничијој земљи" / Фото СРНА

Истакнуто је да је смањен број миграната на подручју које је у надлежности бијељинске полиције, а да је заједнички и главни циљ Градске управе и припадника МУП-а да се овим лицима омогући несметан и брз пролазак према њиховим одредиштима. 

На састанку је разговарано и о заједничком пројекту Градске управе и МУП-а Републике Српске који се односи на успостављање видео-надзора јавних површина. 

Како је наглашено, прва фаза радова приводи се крају, а друга, планирана у овој години, подразумева обезбеђење финансијских средстава из локалног буџета, након чега ће уследити и реализација друге фазе пројекта. 

Фото: В.Митрић

Саговорници су сагласни у оцени да ће систем видео-надзора значајно допринијети заштити грађана и њихове имивине, али и борби против криминала, тероризма и свих других облика нарушавања безбедности и јавног реда и мира. 

Градоначелник Петровић поручио је да ће Градска управа бити отворена за сарадњу са полицијским структурама, с циљем обезбеђивања што повољније безбедносне ситуације на подручју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)