САСТАНАК У БИЈЕЉИНИ: Новим колективним уговором до већих права радника

В. МИТРИЋ

03. 02. 2021. у 21:27

САСТАНАК У БИЈЕЉИНИ: Новим колективним уговором до већих права радника

Фото: В. Митрић

ПРЕДСЕДНИК Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић разговарала је данас са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем.

Она је том приликом истакла да је од велике важности доношење новог колективног уговора којим ће се на квалитетнији начин регулисати права свих запослених у бијељинској локалној управи.

- Данас смо упознали градоначелника о функцији Синдиката, броју чланова, гранским синдикатима и распореду надлежности и на одређени начин смо отворили питање рада Градске управе са позиције њених запослених. До сада нема никаквих дуговања према радницима запосленим у локалној управи, а један од важних циљева је да она буде на услузи грађанима овог града – навела је Мишићева.

Она је нагласила да политичка дешавања не смеју да утичу на раднике који су запослени у предузећима чији је већински власник Град Бијељина.

- Осим тога, не треба заборавити да је пандемија вируса корона већ направила негативне економске последице, због чега се водећи људи општина и градова морају потрудити да субвенционишу пројекте чији је циљ отварање нових радних места. У Бијељини је на евиденцији Завода за запошљавање пријављено више од 9.000 људи и то је оно на шта треба обратити пажњу – каже Мишићева.

Фото: В. Митрић

Градоначелник Петровић изразио је наду да ће сарадња са Савезом синдиката бити подигнута на виши ниво.

- У предстојећим данима ћу са сарадницима сагледати биланс пословања јавних предузећа у оквиру Града и уважићемо све добре потезе руководства, али и мењати и унапређивати оно што може да се побољша – најавио је Петровић.

Састанку је присуствовала и председник Синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналних делатности Републике Српске Драгана Врабичић, која је навела да у бијељинским предузећима „Водовод и канализација" и „Комуналац" постоје одређени проблеми у пословању.

- Добили смо подршку градоначелника Петровића да ћемо заједнички рјешавати нагомилане проблеме и помоћи да се на руководећа места доведу способни, а не подобни људи – истакла је Врабичићева.

Фото: В. Митрић

Председник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске Бранко Зеленовић нагласио је да је Градска управа Града Бијељина друга по величини синдикалних организција локалних управа у Српској.

- Разговарали смо о новом колективном уговору, односно његовом нацрту којим се баве наше правне службе и правна служба Градске управе Бијељина. Надамо се да ћемо у току наредног месеца потписати нови појединачни колективни уговор којим ће бити заштићена сва права радника, али и прецизно одређене све њихове обавезе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)