ЗА ОШТЕЋЕНЕ У ЗЕМЉОТРЕСУ 12 МИЛИОНА: Покрајинаска влада у Новом Саду помаже Републици Српској

Ј.С.

29. 01. 2021. у 18:48

ПОКРАЈИНСКА влада АП Војводине пружиће помоћ угроженим породицама са територије општине Костајница у Републици Српској чији су стамбени и пратећи објекти уништени или оштећени након земљотреса у Хрватској – саопштено је данас у Новом Саду.

ЗА ОШТЕЋЕНЕ У ЗЕМЉОТРЕСУ 12 МИЛИОНА: Покрајинаска влада у Новом Саду помаже Републици Српској

Фото С. М.

Средства у износу од 12 милиона динара намењена су за куповину грађевинског материјала породицама које су претпеле штету, а помоћ ће бити реализована преко Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је Покрајинска влада снажно посвећена сарадњи са Републиком Српском и повезивању наших људи, истакавши да ће Република Србија и у будућности бити подршка и ослонац Српској. 

- Војводина и Србија увек су уз свој народ у Републици Српској и овај гест је наша обавеза и потврда наших братских односа - казао је председник  Мировић.

Претходно је Покрајинска влада обезбедила и 18 милиона динара за санацију оштећених храмова Српске православне цркве, набавку монтажних кућа за породице са територије Баније и грађевинског материјала за пострадале у земљотресу у Хрватској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)