ПРОЈЕКТИ ВЕЗУЈУ КОМШИЈЕ: Сарадња Семберије, Мајевице и Посавине

В. Митрић

28. 01. 2021. у 18:34

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић одржао је састанак са начелницима и представницима општина Лопаре, Угљевик, Шамац, Модрича и Брод, с циљем интензивирања комуникације у области унапређења функционисања локалних заједница и развоја привреде и учествовања у пројектима прекограничне сарадње.

ПРОЈЕКТИ ВЕЗУЈУ КОМШИЈЕ: Сарадња Семберије, Мајевице и Посавине

Фото: В. Митрић

Петровић је истакао да је потребно да се размењују позитивна искуства и гради што повољнији амбијент за нове инвестиције.

- Регија која подразумева Семберију, Мајевицу и Посавину има велики потенцијал за довођење нових инвеститора, али ми који представљамо наше локалне заједнице морамо пре свега да остваримо јачу сарадњу и да у сваком тренутку знамо која је то област у оквиру које можемо заједнички да наступимо – навео је Петровић.

Начелник Лопара Радо Савић нагласио је да је Градска управа Града Бијељина и раније подржавала ову општину, али да је сигуран да подршка може бити подигнута на виши ниво.

- Наша општина има велико искуство када је реч о сарадњи са дијаспором. Нажалост, све је више оних који живе у иностранству, али ти људи не желе да забораве родни крај, него да му помогну. Позитивна искуства можемо прен ети другим локалним заједницама и, истовремено, научити нешто ново из њиховог досадашњег рада – поручио је Савић.

Према речима начелника Шамца Ђорђа Милићевића, изградња ауто-пута од Бијељине до Бањалуке неће значити само бољу саобраћајну повезаност, него и прилику за оснивање пословних зона.

- Већ имамо идеје за искоришћавање пословних и привредних могућности у зонама које ће се налазити близу будућег ауто-пута, али и искуство прекограничне сарадње са општинама у суседној Хрватској. Захваљујем градоначелнику Петровићу што је препознао значај сарадње и дугорочног планирања развоја у нашим општинама – закључио је Милићевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)