ОВО ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО КОД ЛАКТАША: Богдан старца претукао насмрт, па тело бацио у бунар (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

27. 01. 2021. у 16:44

ОВО ЈЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО КОД ЛАКТАША: Богдан старца претукао насмрт, па тело бацио у бунар (ФОТО)

Богдан Вајукић

ГОЈКО Веселић (76) из Кољана код Лакташа претучен је насмрт и мртав је бачен у бунар пун воде!

За убиство је осумњичен Богдан Вајукић (23) из Кољана код Лакташа, а извор близак истрази открива да је старац највероватније убијен у недељу, да би убица његово тело замотао у постељину и мртвог га бацио у бунар.

- Обудкцијом је утврђено да је жртва претучена на смрт. Имао је вишеструке повреде по глави и грудном кошу, као и унутрашње повреде, које су нанесене шакама и ногама. Утврђено је и да је мртав бачен у бунар пун воде - рекао је извор близак истрази.

Богдан Вајукић има богат криминални досије и данас је требао да се појави на суђењу у Окружном суду у Бањалуци по оптужници за киднаповање С. Ћ. (24) којег је 2018. године претукао и опљачкао.

Богдан Вајукић

 

Случај је квалификован као разбојништво у вези са противправним лишењем слободе и оштећењем туђе ствари. Рочиште није одржано будући да је Вајукић у међувремену ухапшен због убиства.

Иначе, тај немили догађај одиграо се у децембру 2018. године. Вајукић је око два сата иза поноћи у селу Милошевци код Лакташа "голфом 4" пресред "мерцедес", којим је управљао С. Ћ. и онемогућио му даље кретање. Том приликом је оштетио "мерцедес" да би возача потом извукао из возила и брутално га претукао.

- Жртву је нагурао у свој аутомобил и отео му 500 марака. Одређено време га је возио, да би га претученог избацио из аутомобила на локалном путу у близини надвожњака за скретање према Кољанима - саопштено је тада из полиције.

Пребијеног С. Ћ. пронашли су полицијски службеници ПС Лакташи и он је санитетским возилом Хитне помоћи превезен у УКЦ Републике Српске. Примљен је у Ургентни центар гђе су му констатоване повреде лица, које су збринуте.

У Кољанима причају да је Вајукић важио за локалног кабадахију. Одрастао је без оца и кажу да је још од основне школе био проблематичан. Незванично сазнајемо да је недавно привођен и због насиља у породици над својом женом и дететом.

Вајукић је ухапшен у уторак због сумње да је приликом провале убио Гојка Веселића, чије је тело бацио у бунар у дворишту његове куће у Кољанима. Иначе, Веселић живи недалеко од Веселића и старца је добро познавао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)