ЗАСТРАШУЈУЋЕ БРОЈКЕ: Кроз Српску за годину дана прошло 17.000 миграната, један податак посебно чуди

Танјуг

25. 01. 2021. у 20:56

ЗАСТРАШУЈУЋЕ БРОЈКЕ: Кроз Српску за годину дана прошло 17.000 миграната, један податак посебно чуди

Фото: Министарство унутрашњих послова

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да су полицијски службеници током прошле године на територији РС пронашли и ставили под контролу више од 17.000 миграната.

У истом периоду, тврди Лукач, мигранти су у РС починили само 12 кривичних дела, што говори о томе да је Полиција РС по овом питању свој посао радила веома добро, док је, како додаје, тај број кривичних дела у Федерацији БиХ деси у току једне седмице.

Лукач је подсетио да је у 2019. години полиција на територији Српске пронашла око 5.000 миграната, што значи да је број миграната у прошлој години статистички гледано за 250 одсто већи.

- Самим тим, видљиво је да је Полиција Републике Српске преданим радом на терену успела да сачува безбедност у Републици Српској - истакао је Лукач.

Он је нагласио да мигранти и даље долазе у РС.

- Свакако да се одлука Владе да нема кампова и прихватних центара на територији Српске показала добром, јер ми немамо ни могућност ни ресурсе да правимо кампове, да бринемо о мигрантима и да у таквим околностима гарантујемо безбједност нашим грађанима - рекао је.

Министар унутрашњих послова Српске је додао да ниједна локална заједница не жели у својој близини такве кампове.

- С друге стране, морамо бити отворени и рећи да ови мигранти не долазе на територију Српске да би остали у Српској или у БиХ, већ желе да иду у Европу. Због тога није поштено да се затворе границе Европе и да се каже да мигранти треба овде да остану - закључио је Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)