СКУПШТИНСКОЈ ВЕЋИНИ ЗАКЉУЧАНА ВРАТА: Игра „Давида и Голијата“у Новом Горажду, конститутивна седница одржана у фабричком кругу

Р. МИЛОВИЋ

25. 01. 2021. у 20:54

СКУПШТИНСКОЈ ВЕЋИНИ ЗАКЉУЧАНА ВРАТА: Игра „Давида и Голијата“у Новом Горажду, конститутивна седница одржана у фабричком кругу

Фото: Р. Миловић

СКУПШТИНСКА већина одборника, оверена потписима седам од 13 одборника, пре седам дана је, писмено о одржавању Конститутивне седнице СО Ново Горажде, обавестила и начелника Милу Петковић и секретара Горана Петровића и Скупштинску службу, са намером одржавања седнице 22. Јануара, а не 25. Фебруара, како ју је заказао Председник СО из старог сазива Ибрахим Дрљевић (СДА).

Новинари из више редакција БиХ, РС и „Новости“, заједно са седам одборника Скупштинске већине су могли само до врата Сале за састанке у приземљу Општинске зграде. Због тога је „Конститутивна седница“ одржана у суседству, канцеларије фабрике „Творница Жице.“

Након полагања заклетве, усвојен је једногласно дневни ред од 38 тачака, за разлику од дневног реда Ибрахима Дрљевића,(заказан за 25.фебруар), у којем нема ни једне тачке, али има образложење, да се о истом, одборници не изјашњавају.

- Свативши да је све ово лакрдија и смишљена игра омаловажавања новоизабраних одборника, одлучили смо да преузмемо иницијативу, не нарушавајући никакву процедуру конституисања Скупштине, уз уредно обавештење свим релевантним чиниосима у локалном парламенту, па и полицији, уредно смо највали ову седницу - каже за „Новости“ Медин Џаферовић(СДП), данас изабрани председник СО Ново Горажде. За потпредседника је изабран Борис Гавриловић (СДС), а за секретара Александра Семиз.

Разрешен дужности је Арсеније Мирковић заменик начелника. Ко ће да га замени зависи од предлога који ће скупштинској већини понудити начелница Мила Петковић.

Дужности су разрешени сви досадашњи чланови скупштински тела, комисија, одбора, савета и изабрани нови чланови.

Фото: Р. Миловић

Дневни ред

Остаје да се види, хоће ли у понедељак у канцеларију председника СО Ново Горажде, моћи да уђе новоизабрани Медин Џаферовић, те какве последице и позадину ће имати ова необична, парадоксална, Конститутивна седница СО Ново Горажде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)