КРИВ САМ,ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ СВЕГА: Нисвет Мујкић признао кривицу за удес у којем је погинула 13-годишња Вања Рудић

О. МАТАВУЉ

26. 01. 2021. у 07:13

КРИВ САМ,ЖАО МИ ЈЕ ЗБОГ СВЕГА: Нисвет Мујкић признао кривицу за удес у којем је погинула 13-годишња Вања Рудић

Фото Н. Ђурић

НИСВЕТ Мујкић (25) из Прњавора у Окружном суду у Бањалуци признао је кривицу за изазивање тешке саобраћајне несреће у којој је погинула Вања Рудић (13).

Све наводе оптужнице признао је на рочишту за изјашњење о кривици, одрекавши се права на суђење.

- Крив сам, жао ми је због свега што се десило - рекао је видно узнемирени Мујкић.

Уколико суд прихвати признање, у наредном периоду биће заказан претрес за изрицање санкције. Мујкићев бранилац Александар Јокић најавио је да ће на том рочишту одбрана саслушати оптуженог у својству сведока.

Тужилац Жељка Фабић најавила је да ће тражити да се у судници прикаже видео-снимак трагичног удеса.

ТУГА Школски опроштај од Вање Рудић, Фото: Фејсбук/ОШ Бранко Ћопић Прњавор

Мујкић се терети да је у стању тешког пијанства аутомобилом "голф" изазвао несрећу у којој је погинула Вања Рудић. Трагедија се догодила 10. октобра у 21.29 у Улици Лазе Лазаревића, у центру Прњавора. Девојчица је безбрижно стајала на тротоару, када је Мујкић због насилничке вожње "голфом" излетео с коловоза, ударио у девојчицу и на месту је убио. У оптужници се наводи да је возио пијан, са 2,01 промила алкохола у крви. Ишао је брзином од најмање 105,6 километара на сат, на месту где је ограничење 40.

УРАЂЕН ТОКСИКОЛОШКИ НАЛАЗ

У ЈАВНОСТИ се много полемише о томе да је из оптужнице избачено да је Нисвет Мујкић, поред тешког пијанства, возио под утицајем дроге. Тужилац Жељка Фабић "Новостима" је потврдила да је токсиколошки налаз урађен, али није желела да открије шта је показао, ни зашто га нема у оптужници.

Појашњава се да је Мујкић био у стању тешког пијанства, услед којег је његова способност да схвати значај дела и способност управљања поступцима била битно смањена. У такво стање се сам довео пијући алкохол у кафе-бару "Сквер" готово четири сата. Био је у друштву са Срђаном Стојчиновићем и Мујкић је инсистирао да вози, када су из "Сквера" кренули према кафе-бару "Лејди". Мујкић је возио, а Стојчиновић је био сувозач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)