МУЈКИЋ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Жао ми је због свега што се десило

О.М.

25. 01. 2021. у 15:07

МУЈКИЋ ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Жао ми је због свега што се десило

Фото "Фејсбук"

НИСВЕТ Мујкић (25) из Прњавора у Окружном суду у Бањалуци признао је кривицу за изазивање тешке саобраћајне несреће у којој је погинула Вања Рудић (13).

Све наводе оптужнице признао је на рочишту за изјашњење о кривици, одрекнувши се права на суђење.

- Крив сам, жао ми је због свега што се десило - рекао је видно узнемирени Мујкић.

Уколико суд прихвати признање у наредном периоду биће заказан претрес за изрицање санкције. Мујкићев бранилац Александар Јокић најавио је да ће на том рочишту одбрана саслушати оптуженог у својству сведока. Тужилац Жељка Фабић најавила је да ће тражити да се у судници прикаже видео снимак трагичног удеса.

Мујкић се терети да је у стању тешког пијанства аутомобилом "голф" изазвао несрећу у којој је погинула Вања Рудић. Трагедија се догодила 10. октобра у 21.29 часова у улици Лазе Лазаревића у центру Прњавора. 

Девојчица је безбрижно стајала на тротоару, када је Мујкић због насилничке вожње "голфом" излетео с коловоза, ударио у девојчицу и на месту је убио. У оптужници се наводи да је возио пијан, са 2,01 g/kg алкохола у крви. Ишао је брзином од најмање 105,6 km/h, на месту где је ограничење 40 km/h.

Појашњава се да је Мујкић био у стању тешког пијанства, услед којег је његова способност да схвати значај дела и способност управљања поступцима била битно смањена. У такво стање се сам довео пијући алкохол у кафе бару "Сквер" готово четири сата. Био је у друштву са Срђаном Стојчиновића и Мујкић је инсистирао да вози, када су из "Сквера" кренули према кафе бару "Лејди". Мујкић је возио, а Стојчиновић је био сувозач.

Урађен токсиколошки налаз

У јавности се много полемише да је из оптужнице избачено да је Нисвет Мујкић, поред тешког пијанства, возио под утицајем дроге. Тужилац Жеља Фабић "Новостима" је потврдила да је токсиколошки налаз урађен, али није желела да открије шта је показао, ни зашто га нема у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)