ИЗОСТАВИЛИ ДРОГУ ИЗ ОПТУЖНИЦЕ: С великим нестрпљењем, али и огорчењем, дочекан судски процес против Мујкића

Н. ЂУРИЋ

24. 01. 2021. у 23:03

С ВЕЛИКИМ нестрпљењем, али и огорчењем дочекана је оптужница против Нисвета Мујкића (25), који је 10. октобра прошле године сулудом вожњом на тротоару усмртио 13-годишњу Вању Рудић.

ИЗОСТАВИЛИ ДРОГУ ИЗ ОПТУЖНИЦЕ: С великим нестрпљењем, али и огорчењем, дочекан судски процес против Мујкића

Фото "Фејсбук"

Јавност је шокирана сазнањем да је из ове трагедије, односно оптужнице изостављена дрога?!

Јер, готово да није било медија у БиХ и региону, а да није објавио да је "дрогирани Мујкић", за воланом "голфа 4", угасио живот несрећне девојчице.

"Трагедија потресла БиХ: Нисвет Мујкић је дрогиран возио 'голф' којим је усмртио 13-годишњу девојчицу", "Осумњичен да је дрогиран усмртио девојчицу у Прњавору", "Возио под утицајем амфетамина", били су само неки од новинских наслова.

ПОРОДИЦА У ШОКУ

ШОКИРАНИ и затечени смо сазнањем да је дрога изостављена из оптужнице, без обзира на то да ли је то отежавајућа околност или не за убицу наше Вање. Битна је истина, колико и правда. Јер, ако је то неко стварно учинио поставља се питање и његове моћи да утиче и на саму пресуду - кажу чланови уже породице настрадале Вање Рудић.

На упит репортера "Новости", током посете Прњавору, министар МУП-а РС Драган Лукач је рекао да је полиција расветлила случај.

ПРОТЕСТ Дејан Симеунчевић, Фото Н. Ђурић

- Шта да кажемо о човеку који вози под утицајем наркотика? Од њега ништа добро не може да се очекује ни у саобраћају, али ни у друштву. Захваљујући и надзорним камерама открили смо то лице и расветлили детаље несреће - рекао је Лукач.

Друштвене мреже су буквално прокључале услед изостанка дроге у оптужници у коментарима грађана.

- Са горким искуством многих нерасветљених случајева где су падале мртве главе, људи су скептични, а у овом случају "уље на ватру" је долило изостављање дроге у оптужници. И све то уз хапшење неколицине ситних дилера. Није искључено да се људи организују и свој бунт испоље пред тужилаштвом и судом у Бањалуци - каже Дејан Симеунчевић, чија је фејсбук-страница преплављена коментарима.

Симеунчевић се са исписаном паролом "Убица и наркоман се неће шетати Прњавором!" појавио испред Полицијске станице, након неких најава да би Мујкић могао да се брани са слободе. То се, међутим, није догодило. Он би о кривици требало да се изјасни данас у Окружном суду у Бањалуци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)