ЗБОГОМ СИНЕ, И ЈА ЋУ ЗА ТОБОМ: Сахрањен Стево Аничић, отац четворо деце (ФОТО)

Н.Ђ

24. 01. 2021. у 18:58

ЗБОГОМ СИНЕ, И ЈА ЋУ ЗА ТОБОМ: Сахрањен Стево Аничић, отац четворо деце (ФОТО)

Фото: Н.Ђ

МНОГОБРОЈНИ не само Прњаворчани, уз јецаје и сузе, на вечни починак испратили су 46-годишњег Стеву Аничића, оца четворо деце, који је у прошли четвртак вече погинуо у саобраћајној несрећи надомак свог дома у Поточанима, код Прњавора.

Са овог света испраћен је, како се чуло, добар човек, отац и велики борац, рођен у Кључу, а у земљу је положен у месном гробљу у насељу Поточани, где су након избеглиштва из завичаја, сада у ФБиХ, вредни Аничићи подигли ново и лепо породично домаћинство.

- Још као малолетник постао је, од 1993. па до краја, учесник протеклог одбрамбено-ослободилачког рата. Радно, борећи се како је знао и умио на свој својствен начин, подизао је породични дома, а са сада бившом супругом Николином, стекао четворо деце. Прерано је изгубио живот скоро код своје куће…-рекао је у опроштајној беседи свештеник Златко Јусуповић, протонамесник поточански.

- Не остављај нас Стево!... Не дамо те… Куд нам те носе… па зар у црну земљу наш Стево! -проламали су се крици и јецаји над поточанским небом, док су ђаци овдашње ОШ „Милош Црњански“ уз „Оченаш“ испраћали оца својих другара Драгане (9) и Николе (11). Стевине двоје малодобне деце.

- Збогом сине, и ја ћу ускоро за тобом! Наћи ћемо се ми горе… - посебно су све присутне гануле ове речи Чеде Аничића, пркосне људине, Стевина оца.

Репортеру „Новости“ је рекао да поготово сада брине за додатно погођену супругу - Стевину мајку Босиљку, ионако оболелу услед више тешких операција. Присетио се и најранијих корака свог изгубљеног сина.

- Са 16 година се пријавио у српску војску, где су му рекли „ти си премлад, где ти је отац?“. А, он им је узвратио „па и он је ту“. Ја сам већ био у пробоју коридора, командир чете, касније сам се раме уз раме борио за слободу са својим Стевом. Тог јутра смо заједно попили кафу, ништа није слутило трагедији… - успео је да, за „Новости“, изусти ожалошћени отац Чедо.

ПОМОЋ

ОД четворо Стевине деце њих двоје су малодобни: Драгана (9) је други а Никола (11) шести разред основне школе, док је Чедо недавно ожењен а Дајана удана. Дечица ће, како сазнајемо, наставити да живе у свом заједничком дому са баком и дедом. Осим са тешким губитком они су суочени и са болешћу, за шта издвајају не мала средства за лекове.

- Посетићу ускоро ову породицу и видети шта могу да помогнем. Јер, руку помоћи треба пружити и када нису избори већ када је то неопходно-рекао нам је на сахрани присутни Славко Вујиновић, познати прњаворски привредник и хуманиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)