ЗНАЊА ЗА ПРАКСУ: Обука челника општина и градова за ванредне ситуације

В.Митрић

24. 01. 2021. у 15:35

ЗНАЊА ЗА ПРАКСУ: Обука челника општина и градова за ванредне ситуације

Фото: В.Митрић

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић учествовао је на обуци коју је организовала Републичка управа цивилне заштите Републике Српске, а чији је циљ упознавање команданата локалних кризних штабова са системом заштите и спасавања Републике Српске.

Обука је организована за градоначелнике и начелнике општина Подручног одељења Бијељина, које обухвата Бијељину, Зворник, Сребреницу, Угљевик, Лопаре, Шековиће, Осмаке, Власеницу, Милиће и Братунац.

Виши стручни сарадник за пројекте и међународну сарадњу у РУЦЗ Драгиша Тешановић био је један од предавача на обуци и упознао је учеснике са процедурама тражења, пружања и прихвата помоћи, као и са комуникацијом у ванредним ситуацијама и односима са медијима и грађанима.

- Проценили смо да је време након недавно одржаних локалних избора и именовања градоначелника и председника општина прави тренутак да их упознамо са њиховом улогом и обавезама у локалним кризним штабовима. Показаћемо им како треба да формирају своје тимове и секторе, као и које планске документе и процјене треба да доносе – нагласио је Тешановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је истакао да је учешће у овој обуци важно за њега и Градску управу.

- Сведоци смо да су кризне ситуације неизбјежне и да нас и најмања неспремност може скупо коштати. Нажалост, Бијељина је то научила из свог искуства. Надам се да ће ова обука побољшати наш рад и капацитете да одговоримо изазовима, а ми ћемо и у будућности чинити све да заштитимо наше грађане и имовину – каже Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)