ЗА БОЉИ СТАТУС МЛАДИХ: Професорка Ања Крсмановић (30) из Сокоца основала прву Омладинску организацију

Р. МИЛОВИЋ

23. 01. 2021. у 06:34

ЗА БОЉИ СТАТУС МЛАДИХ: Професорка Ања Крсмановић (30) из Сокоца основала прву Омладинску организацију

Ања Крсмановић

АЊА Крсмановић из Сокоца, професорка математике, недавно је формирала прву Омладинску организацију у Сокоцу, а била је оснивач и прве Омладинске банке у том граду.

- Урадила је и Статут Савеза омладине Сокоца са правним статусом, а чланови могу бити сви од 15 до 35 година старости - каже Јелена Маринковић, уредник "Инфо-центра" Соколац.

- Неуморна је и радна, члан је Црвеног крста и међу првима се пријавила Штабу за цивилну заштиту, да у ковид-тиму носи лекове и храну у сеоска домаћинства.

Иначе, од Сарајева до Требиња, ни у једном граду, ван Сокоца, није формирана Омладинска организација, по узору на ону некадашњу из комунистичког доба.

- Циљ формирања Омладинске организације Сокоца јесте, побољшање статуса младих људи. Укључивање у живот друштвене заједнице, као и решавање њихових проблема. Да се окупе, покрену, делују. Пасивност не води ничему. Захваљујући искуству са радом у Омладинској банци (у фондацији Мозаик), лако сам окупила младе Сокоца и у времену пред нама, учинићемо све да се наш глас чује и уважи по свим виталним питањима живота и развоја града - каже за наш лист проф. Ања Крсмановић.

Финансирамо се, додаје Крсмановићева, из чланарине од 12 марака на годишњем ниво по члану, а надамо се и прижељкујемо да место нађемо у новом предлогу буџета Општине Соколац, који ће се на дневном реду наћи већ у фебруару, након конституисања Скупштине.

ЖИВИ И РАДИ У ТРИ ОПШТИНЕ

АЊА Крсмановић, рођена у Сарајеву 1990, након погибије оца Митра 1992. са мајком и браћом након "Дејтона" је постала Сокочанка. Предаје математику у СШЦ "27. јануар" у Рогатици и подручној школи "Василије Острошки" у Хан Пијеску. Место пребивалишта јој је Соколац. У једном дану, живи, у три општине.

- Наилазим на велико разумевање у те две школе, које су према мени прилагодиле распоред часова - каже Крсмановићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)