ЦИК БИХ ПОНИШТАВА РЕЗУЛТАТЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У СРЕБРЕНИЦИ И ДОБОЈУ: Реаговала посланица СНСД Сања Вулић

С.Мишљеновић

21. 01. 2021. у 15:21

ТУЖИЛАШТВО одлучује да ли има или нема елемената за покретање поступка, а не онај ко пријављује и то би “адвокатица” без искуства требала да зна, изјавила је посланик СНСД из Добоја Сања Вулић.

ЦИК БИХ ПОНИШТАВА РЕЗУЛТАТЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У СРЕБРЕНИЦИ И ДОБОЈУ: Реаговала посланица СНСД Сања Вулић

Фото: СРНА

Њена реакција је уследила након што је Вања Бјелица Прутина на данашњој седници ЦИК БиХ изјавила да је пријава коју је Вулићева поднела против чланова ЦИК неоснована, те јој запретила контрератужбом због лажног пријављивања.

– Какву то она поруку шаље? Ако некога пријавите за сумњу, да треба оног ко пријављује застрашивати контрапријавом? Постоје институције и нека раде свој посао. Ово што госпођа ради је утицај на Тужилаштво. Ако је невина што сама себе не пријави и не докаже, него се крије иза колективне одговорности ЦИК, саопштила је Вулићева.

Каже да суд није дао благослов да се крши Изборни закон.

– Суд је јасно рекао да чека окончање поступка, без давања овлаштења да поступак траје мимо законом предвиђених рокова. Одлука ЦИК је антисрпска и искључиво политичка. Нека сви чланови ЦИК дођу у Добој да са СНСД прославе још једну победу СНСД. А, за Сребреницу нека је на част Србима у ЦИК, ако су Срби, закључује Вулићева.

ЦиК БиХ донио је данас одлуку да поништи резултате са локалних избора одржаних 15. новембра, у општинама Сребреница и Добој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)