МУЈКИЋ ПРИЗНАЈЕ КРИВИЦУ: Оптужени за несрећу у којој је погинула 13-годишњакиња одриче се права на суђење

О. МАТАВУЉ

21. 01. 2021. у 07:13

МУЈКИЋ ПРИЗНАЈЕ КРИВИЦУ: Оптужени за несрећу у којој је погинула 13-годишњакиња одриче се права на суђење

Фото Н. Ђурић

НИСВЕТ Мујкић (25), оптужени за изазивање тешке саобраћајне несреће, у којој је погинула 13-годишња Вања Р. из Прњавора, признаће кривицу за то дело, потврдио је његов бранилац Александар Јокић.

Рочиште за изјашњење о кривици заказано је за 25. јануар у Окружном суду у Бањалуци. Уколико се Мујкић пред судијом изјасни да је крив, у наредном периоду биће заказан претрес на којем ће бити одређена висина казне на коју ће бити осуђен.

Мујкићев бранилац, адвокат Александар Јокић, каже да су јавне осуде његовог клијента превршиле сваку меру.

- Суде му прњаворски портали и траже његов линч. Он се искрено каје због свега! Свестан је да је својом несмотреношћу упропастио многе животе - каже Јокић.

ЖРТВА Вања Рудић, Фото Приватна архива

Истиче да ће његов клијент у сваком случају ићи у затвор, али наглашава да Мујкић није никаква "звер", ни "монструм" кога би требало јавно линчовати.

- Он је млад човек који је попио и сео за волан. То није непознаница младим људима тог узраста, али имају срећу да им се не догоди оваква трагедија - рекао је Јокић.

ОЈТ Бањалука Мујкића терети да је у стању тешког пијанства "голфом" изазвао несрећу у којој је погинула Вања Р. (13). Трагедија се догодила 10. октобра у 21.29 у центру Прњавора.

Девојчица је стајала на тротоару, када је на њу налетео "голф" и на месту је убио. У оптужници се наводи да је Мујкић возио пијан, са 2,01 промила алкохола у крви. Ишао је брзином од 105,6 километара на час, иако је ограничење 40.

ДО 15 ГОДИНА ЗАТВОРА

НИСВЕТУ Мујкићу на терет је стављен најтежи облик кривичног дела угрожавање јавног саобраћаја, за које је запрећена казна од три до 15 година затвора. Од несреће он се налази у притвору КПЗ Бањалука на Туњицама, који је продужен до окончања поступка.

У оптужници се наводи да се налазио у стању тешког пијанства, услед којег је његова способност да схвати значај дела и способност управљања поступцима била битно смањена.

- Мујкић се у такво стање сам довео тако што се око 17 часова "голфом" довезао до кафића "Сквер" у којем је до 21 часова конзумирао алкохол - наводи се у оптужници.

Мујкић је био у друштву Срђана Стојчиновића и инсистирао је да вози, када су из "Сквера" кренули према кафе-бару "Лејди", иако се Стојчиновић претходно довезао својим возилом.

- Крећући се из Београдске улице ка центру Прњавора, Мујкић се укључио у улицу Лазе Лазаревић возећи насилничком, дупло већом брзином од дозвољене. При проласку кроз кривину дошло је до заношења "голфа", који је прешао на тротоар и левом бочном страном ударио у задњи део тела малолетне Вање Р., која је стајала на плочнику - наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)