ПРЕТИО ЈОЈ И КЛАЊЕМ: Настављено суђење за злостављање и свирепо убиство Милице Маринковић (33)

О. МАТАВУЉ

20. 01. 2021. у 06:08

ЂУЈА Инђић, сведок тужилаштва на суђењу Браниславу Станивуковићу (43), оптуженом за свирепо убиство Милице Маринковић (33), испричала је у бањалучком Окружном суду да је кобног дана оптужени претио да ће запалити Милицу, чак јој је претио и да ће је заклати ножем.

ПРЕТИО ЈОЈ И КЛАЊЕМ: Настављено суђење за злостављање и свирепо убиство Милице Маринковић (33)

Фото Д. Поздеровић

Станивуковић се терети да је невенчану супругу полио и запалио бензином пред њеном кћерком Слађаном. Злочин се догодио 20. јула на путу у Александровцу код Лакташа. Милица је задобила опекотине главе, леђа и руку и подлегла је 3. августа.

Инђићева, жртвина најбоља пријатељица, каже да је Станивуковић често нападао и тукао Милицу, јер је био болесно љубоморан. Ноћ пре убиства заједно с комшијама била је на послужици у Миличиној кући у Мрчевцима. Прича да је све било нормално до јутра, односно док се нису вратили у кућу у Александровцу, када је почела свађа.

- Бранислав је њој почео да пребацује како ће га оставити када он оде на издржавање казне.

Бранислав Станивуковић

Фото Приватна архива

 

Узео је нож и кренуо према Милици, говорећи да ће је заклати. У томе га је спречила његова кћерка из првог брака Тамара, која је говорила: "Немој тата!" - испричала је Инђићева.

Она каже да је заједно с Милицом изашла из куће.

Скривале су се у жбуњу, јер је Станивуковић викао да ће Милицу запалити. Растале су се у 5.45, када је по Милицу дошла колегиница с посла.

- Милица је била преплашена, а и ја сам била у страху. Отишла је до фирме с намером да обавести шефа да тај дан не може радити.

Када смо се растале, Бранислав ме око шест назвао и опет рекао да ће Милицу запалити - истакла је Инђићева.

Комшији рекао за злочин

ДАРКО Шљиванац, комшија оптуженог, каже да га је Бранислав кобног дана позвао и рекао да је запалио Милицу.

- Те речи су ме шокирале. Нисам могао да верујем да је то урадио. Он је био добар комшија, помагао кад год би требало, а и Милица је била вредна жена - рекао је Шљиванац.

Бивша супруга оптуженог Зехра Станивуковић каже да је на дан убиства Бранислав довезао њихову кћерку, која је била уплакана. По уласку у кућу рекла јој је да плаче зато што се "тата напио", те је молила да тог дана не иде на посао. Она је у судници рекла да, док су били у браку, Бранислав према њој није био насилан. Међутим, када је тужитељка подсетила на исказ из истраге, потврдила је да је оптужени знао ударити.

- Можда ми је ударио шамар, два. Можда сам ја била крива због тога, не знам - изјавила је Зехра.

У расправу се затим укључио члан судског већа, судија Милан Благојевић, коментаришући како "савремене жене немају разумевања за шамар", питајући сведокињу да ли је оптужени тукао.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)