СУЂЕЊЕ СТАНИВУКОВИЋУ: Пре него што је запалио жену - од њега се крила у грмљу

Новости онлајн

19. 01. 2021. у 16:38

СУЂЕЊЕ СТАНИВУКОВИЋУ: Пре него што је запалио жену - од њега се крила у грмљу

Фото: Б. С.

ЗБОГ претњи оптуженог Бранислава Станивуковића да ће је заклати и запалити, његова ванбрачна супруга Милица М. (33) ноћ пре злочина када ју је живу запалио, са пријатељицом се скривала у грмљу.

- Када смо се растале, око шест ујутро ме назвао Бранислав и поновио да ће Милицу запалити - рекла је у бањалучком Окружном суду Ђуја Инђић, сведок тужилаштва приликом суђења Станивуковићу, који је оптужен да је 20. јула прошле године супругу полио бензином и запалио у Александровцу и од последица тешких опекотина она је преминула, а све се десило пред очима њене малолетне кћерке.

Сведок је навела да су она и жртва имале пријатељски однос и често су се обилазиле, а вече пре злочина била је код њих на послужици у Миличиној кући у Мрчевцима, гђе је он пио алкохол, а свађа између супружника почела је када су се вратили кући у Кукуље.

- Бранислав је почео да пребацује Милици како ће га оставити, јер је морао отићи у затвор на издржавање казне. Узео је нож и кренуо према Милици рекавши да ће је заклати, али га је спречила његова кћерка из првог брака - испричала је она.

Како је испричала, она је са Милицом отишла из куће те су се сакриле у грмљу док је Станивуковић претио да ће Милицу запалити. Према њеним речима, кобног дана растале су се око 5.45 и Милица је намеравала отићи у фирму и обавестити шефа да тај дан не може бити на послу јер је преплашена. Истакла је да је Бранислав био болесно љубоморан, али није веровала да је у стању да убије Милицу иако јој је то рекао телефоном.

Зехра Станивуковић, бивша супруга оптуженог, прво је испричала да он није био насилан према њој, а када је тужилац подсетио да је у истрази рекла другачије, рекла је да јој је "можда ударио шамар или два" и да је "можда била крива због тога".

Сведок Дарко Шљиванац, који је Станивуковићев комшија, казао је да му није познато да је Станивуковић имао неких психичких проблема, а кобног јутра, како је испричао, оптужени га је позвао и рекао да је запалио Милицу.

Милош Васиљевић, такође његов комшија, казао је да су се Милица и Бранислав много волели и да не може веровати да је он починио такав злочин, јер га познаје као доброг човека, али му је једном рекао да ће запалити њену кућу.

(Независне)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)