У СЕРВИСУ БИЛО 400 ВОЛОНТЕРА: Удружење грађана "Цезар" Србац привлачи младе

О. НИКИЧЕВИЋ

19. 01. 2021. у 06:08

У СЕРВИСУ БИЛО 400 ВОЛОНТЕРА: Удружење грађана Цезар Србац привлачи младе

Фото Приватна архива

УДРУЖЕЊЕ грађана "Цезар" Србац основано је 2010. године као "Центар едукације за активни развој" с циљем да се оснажи волонтеризам и да се бави превенцијом малолетничког преступништва у Општини Србац.

Удружење "Цезар" два пута годишње уписује младе за изучавање страних језика и учешће у креативним радионицама глуме, плеса, музике, фотографија и слично, каже извршни директор тог удружења Тања Шњегота и додаје да су млади активно учествовали у многобројним хуманитарним акцијама за помоћ оболелој деци.

Шњегота каже да је при удружењу "Цезар" 2013. године основан Локални волонтерски сервис кроз који је прошло више од 400 волонтера, који су обавили више стотина волонтерских акција. Од ове године Шњегота је уједно и извршни директор Волонтерског сервиса РС са седиштем у Српцу.

- Наша најуспешнија волонтерска акција је изградња Градског парка у Српцу која је трајала две године, у коме је постављена биста Угљеши Којадиновићу, преминулом великану југословенског глумишта из србачког села Разбој. У парку се налазе многобројни садржаји као што је летња позорница, одбојкашко игралиште на песку, фиксни сто за стони тенис, простор за роштиљање, дечје парковске играчке и слично - каже Шњегота и додаје да је парк хортикултурно уређен по нацрту стручњака из те области.

ПРИЗНАЊЕ ОД ОПШТИНЕ

ПРЕ изградња Градског парка у Српцу, на Болничком брду површине око 450 квадрата такође је изграђен Омладински парк за децу из овог насеља, за шта је "Цезар" 2018. године добио општинско признање за Дан крсне славе општине 14. октобра.

Приликом обележавања Међународног дана волонтеризма, волонтерска књижица недавно је уручена начелнику Српца Млађану Драгосављевићу, а по други пут за волонтера године проглашена је 19-годишња Надежда Гаврић. Дипломе су добили и Марко Љубоја, Анђела Вујановић, Никола Живанић, Немања Краљ, Марко Миљевић, Сара Давидовић и Ана Марија Љубојевић...

- Није ми било тешко да учествујем у многим акцијама, тако да имам укупно одрађених 150 волонтерских сати, па позивам младе да се укључе у наше акције и тако помогну локалној заједници, а уједно ће унапредити и себе - каже Надежда.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)