ДРАШКОВИ ГЛАСАЧИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Станивуковић поново све изненадио, али сад негативно!

Novosti online

16. 01. 2021. у 16:13

ДРАШКОВИ ГЛАСАЧИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Станивуковић поново све изненадио, али сад негативно!

Фото: Принтскрин

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић, од ступања на дужност до данас, запослио је 13 службеника у кабинет градоначелника.

Према јавно доступним подацима, највећи део новозапослених су активисти из његове предизборне кампање, међу њима и неколико кандидата ПДП-а који нису успели да се изборе за место у новом сазиву Скупштине града, пише АТВ.

У просеку, од ступања на дужност градоначелника, сваки друг дан примао је по новог запосленог, и то у тренутку док је у јавност излазио са тврдњама да је у Градској управи вишак 200 постојећих запослених.

Према платним разредима, њихова плата износи нешто више од 2.000 КМ, колико ће зарађивати и Станивуковићева секретарица, Милица Стојисављевић.

АТВ тврди да је Станивуковић ,,прекршио предизборно обећање да ће расписивати јавни конкурс за апсолутно свако радно место у ГУ“, тако што је запослио све остале нове раднике у кабинету, и то: Милана Вученовића (правника са дипломом Универзитета за пословне студије), Милицу Стојисављевић (наставницу са дипломом Независног универзитета), Николину Мушић (економиста са дипломом „Прометеја“), Ведрана Радивојевића (комуниколог, завршио „Комуниколошки колеџ“), Олгу Бабић (матурант Гимназије), Сашу Чекрлију (нови шеф протокола), Огњена Савановића, (телохранитељ, дипома Угоститељске школе), Небојшу Дринића (запослен као координатор за регионалну привредну сарадњу, матурант Гимназије), те возача Александра Стојадиновића.

Од побројаних, на протеклим изборима, кандидати за одборнике ПДП-а били су Огњен Савановић, Саша Чекрлија и шеф Изборног штаба Небојша Дринић. Поред њих, према сазнањима АТВ-а, ових дана је посао обезбеђен и за још једну кандидаткињу ПДП-а, и то Тању Палачковић, која је почела да ради у Канцелерији за грађане, а која се налази у саставу кабинета градоначелника.

Иако је Станивуковић у кампањи тврдио да ће на кључна места у градским предузећима доводити искључиво „експерте“, после избора је посао обезбеђен и кандидату ПДП-а Велибору Вукајловићу, именованом за в.д. директора „Акване“, а по неким информацијама, одборнику Драгану Милановићу смеши се фотеља директора „Водовода“, пише АТВ.

(АТВ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

MILENA

17.01.2021. 10:54

@Bit ce bolje - Svi političari su isti. On samo dovodi svoje vukove. Obećao je smanjiti gradsku administraciju, a za sada je povećao za 13 novih! Provjerava diplome i stručnost drugih, a sam ne posjeduje ni jedno ni drugo. Zapošljava srednjoškolce čije je radno iskustvo njegova predizborna kampanja ( ako sam dobro shvatila). Šta će mu vozač, ako koristi javni prevoz? Ili je to bilo samo prvi radni dan za slikanje. Da se razumijemo, generalno ne poštujem političare, nemam povjerenja niti u jednu stranku u BiH, tj. ne mislim da je prethodni gradonačelnik, osim radnog iskustva, bio vrijedniji poštovanja i povjerenja. Svi su samo nužno zlo.