СНСД ЖЕСТОКО О СТАНИВУКОВИЋУ: Овако нешто можете можда видети само у Северној Кореји, од Бањалуке покушава да направи Пјонгјанг!

Novosti online

15. 01. 2021. у 15:33

СНСД ЖЕСТОКО О СТАНИВУКОВИЋУ: Овако нешто можете можда видети само у Северној Кореји, од Бањалуке покушава да направи Пјонгјанг!

Фото: РТРС принтскрин

КОАЛИЦИЈА у Граду Бањалука окупљена око СНСД-а тражи да градоначелник Драшко Станивуковић повуче предлог систематизације јер кажу њиме се крши закон.

- Шокирани смо и запрепаштени најављеном систематизацијом радних места градоначелника Драшка Станивуковића, јер је то кршење закона, Устава и воље грађана - рекао је Драгослав Топић, шеф Kлуба одборника СНСД-а у Скупштини града на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Станивуковић покушава да стручну службу Скупштине града стави под свој кабинет, што нема нигде у свету, те сматра да је ово до сад невиђено у политици и политичком систему.

- Покушавају се одузети надлежности Скупштине града и овако нешто можете можда видети само у Северној Кореји. Станивуковић од Бањалуке покушава направити Пјонгјанг - навео је Топић.

Позвао га је да без оклевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је пре неколико дана рекао да има 200 радника вишка.

Такође, Топић тражи да објаву имена људи који управљају одељењима уместо смењених начелника, те додао да ће о свему овоме обавестити надлежну инспекцију.

- Дошли смо у чудну ситуацију јер градоначелник жели да преузме управљање Скупштином града - рекао је Игор Шукало, в.д. секретара Скупштине града.

Младен Илић, председник Скупштине града, истакао је да су јасно дефинисане које су обавезе градоначелника, а које Скупштине града.

- Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он победио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су оне апсурдне - рекао је Илић.

Невен Станић, одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, казао је да је систематизација радних места груб покушај кршења извршне и законодавне власти.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

buki

16.01.2021. 02:13

Ministarstvo Prosvete u sfrj je brojalo tri puta manje ljudi od sadašnjeg ministarstva u znatno manjoj Srbiji i verovatno je tako u svim ministarstvima bivših republika. U JP je još gore, tako da maksimalna podrška za mlađanog Stanivukovića.