ОПАСНОСТИ УПОЛА МАЊЕ: Учинак полиције у Источном Сарајеву у минулој години

В. М.

12. 01. 2021. у 19:55

НАЧЕЛНИК ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцењује стање безбедности, у овом делу, као задовољавајуће, како у области криминалитета, јавног реда и мира, тако и у области саобраћаја, истичући да у години иза нас нису регистровали кривична дела са већим степеном друштвене опасности, а остварени су јако добри резултати, посебно када је реч о у расветљавању кривичних дела против живота и тела којих је било 27.

ОПАСНОСТИ УПОЛА МАЊЕ: Учинак полиције у Источном Сарајеву у минулој години

Фото: ПУ Источно Сарајево

Следи 10 кривичних дела изазивање опште опасности којих је било 19 у упоредном периоду, што је смањење за 47 одсто.

-Бележимо повећање броја кривичних дела насиља у породицу, управо због тога што је од јуна прошле године, ступањем на снагу допуне Закона сваки пријављени случај кривично дело, забележили смо смо 85 случајева, 75 жртава од којих је шест малолетних лица -прича нам Шеховац, који, с разлогом, слови за искусног полицајца, врхунског руководиоца и посвећеног човека против криминала и за што бољу безбедност овдашњих људи и њихове имовине.

Шеховац додаје да ова Управа бележи добре резултате када су у питању кривична дела из области недозвољене производње и промета опојних дрога али и области привредног криминалитета.

-Нарушавања јавног реда и мира у већем обиму које би изазвало осећај узнемирености суграђана није било,тако да је стање и из ове области задовољавајуће, с тим да је број прекршаја у порасту управо због пандемије корона вируса због које смо спроводили и још увек спроводимо мере Републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство РС дофаје челни човек ПУ Источно Сарајево. - Такође, бечежимо и смањен број саобраћајних незгода са погинилим лицима, као и са теже повређеним људима.Ову годину обиљежили су избори а сам изборни процес протеко је тако што су забележена с три кривична дела изборне прваре.

Начелник Шеховац истиче добру сардња са судовима, окружним јавним тужилаштвом, републичким и општинским инспекцијским органима, Комуналном полицијом и Граничном полицијом, као и са МУП-а Кантона Сарајево и Државном агенцијом за истраге и заштиту.

Пројекат видео надзора под називом „Безбедан град“ је реализован и систем је већ дао изузетно добре резултате. Протеклу годину обележило је и отварање ПС Источна Илиџа и СОП Требевић, а запослен је одређен број младих људи који ће својим радом и залагањем допринијети бољем стању безбедности.

-Рад на обезбеђењу туристичке сезоне на Јахорини је успешан и још увек је у току и надамо се да ће проћи без инцидента – истиче.

Начелник Шеховац захвалио локалним зајеницама, суграђанима, ако и медијима на досадашњој доброј сарадњи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)