ТРУДНУ СУПРУГУ ТЕРАО ДА ПРОСИ: У Бањалуци подигнута оптужница против троје људи у случају куповине малолетнице

О. МАТАВУЉ

12. 01. 2021. у 08:26

ТУЖИЛАШТВО Републике Српске подигло је оптужницу против Јасмина Сеферовића (21), његовог оца Љубе (35), и Алмасе С. (38) због случаја трговине малолетницом која је затечена како проси у Бањалуци.

ТРУДНУ СУПРУГУ ТЕРАО ДА ПРОСИ: У Бањалуци подигнута оптужница против троје људи у случају куповине малолетнице

Фото Д. Поздеровић

Јасмин се терети за трговину децом, и ванбрачну заједницу са дететом. За то је оптужена и мајка малолетнице Алмаса С., док се Љубо терети за помагање у том кривичном делу.

У оптужници се наводи да је Јасмин током 2018. године преко "Фејсбука" контактирао са тада 15-годишњом Л. С. и наговорио је да из Мостара дође у Бањалуку, како би с њом засновао ванбрачну заједницу. Без знања мајке, Л. С. је отпутовала у Бањалуку и испоставиће се да јој је то загорчало живот.

- Живела је с Јасмином у изнајмљеној кући, коју су користили бројни чланови породице Сеферовић. Јасмин је Л. С. убрзо присилио да проси - наводи се у оптужници.

ОПТУЖБЕ Љубо Сеферовић, Фото АВАЗ

 

Појашњава се да је просила испред тржних центара у Бањалуци и Сарајеву. Испрошени новац морала је давати Јасмину, а када не успе да прикупи довољно новца он би је тукао.

- Приморавао ју је да проси чак и када је остала трудна, али и након што је у октобру 2019. родила кћерку. То је трајало до 20. фебруара када је полиција обоје затекла како просе на паркингу у Бањалуци - наводи се у оптужници.

СЛУЧАЈ "МЕМИЋ"

ЉУБО Сеферовић и његов отац Бекрија оптужени су за изазивање и прикривање саобраћајне несреће у којој је страдао Џенан Мемић из Сарајева. Тај случај је у јавности изазвао бројне контроверзе. Пресудом Кантоналног суда у Сарајеву обојица су у два наврата ослобођена оптужбе, али пресуда није правоснажна и чека се одлука Врховног суда Федерације БиХ.

Девојка након тога предата Центру за социјални рад у Бањалуци и заједно с бебом је смештена у сигурну кућу.

Према оптужници Љубо Сеферовић је контактирао с мајком Алмасом С. и понудио јој новац како би дала пристанак за ванбрачну заједницу његовог сина Јасмина и њене ћерке Л. С.

- Алмаса је то прихватила, иако је била свесна чињенице да њена ћерка нема навршених 16 година и да је социјално и емотивно незрела. Љубо јој је 3. децембра 2018. преко "Вестерн јуниона" исплатио 1.900 КМ, чиме је она из користољубља омогућила недозвољену ванбрачну заједницу између Јасмина и њене кћерке - наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)