БУКТИ СУКОБ: Радојичић жестоко испрозивао Станивуковића, Драшко хитно одговорио! (ФОТО)

Novosti online

11. 01. 2021. у 15:22

БУКТИ СУКОБ: Радојичић жестоко испрозивао Станивуковића, Драшко хитно одговорио! (ФОТО)

Фото: О. М.

БИВШИ и актуелни градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић и Драшко Станивуковић, "заратили" су синоћ на Твитеру.

Оно што је понукало Радојичића да се огласи је јучерашња Станивуковићева објава да број запослених у јавним предузећима, установама и организацијама Града, заједно с бројем запослених у Градској управи, прелази 3.000.

– Ово је застрашујуће велики број, на основу којег не могу, а да не поставим питање, како је буџет Града до сада уопште функционисао – написао је Драшко Станивуковић на свом Фејсбук профилу.

Синоћ, на око сат уочи поноћи, уследио је одговор бившег градоначелника.

– Ово је потпуно нетачан податак и мора се демантовати ! Барем 1.500 од побројаних запослених није на буџету Града, нити су многа наведена предузећа/установе корисници буџета за плате – написао је Радојичић.

Међутим, на томе није остало, јер је уследио одговор актуелног градоначелника.

– Од кога Водовод наплаћује воду? Од наших грађана, господине Игоре, и тако има сопствени буџет који јесте буџет нашег града и грађана и онда се исплаћују плате и за вишак радника који сте ви запослили. Колико је вишка радника у Центру за социјални рад, Аквани, ЈУСЦ Борик итд? Знате ли колико је уговора о делу оних радника који сте ви примили на одређено и колико сте уговора потписали после изобра након пораза? Све ви то знате, за сада и боље од мене, али када се упознам са свим, неће бити онако како сте ви оставили. Одмарајте – написао је Станивуковић.

Од Радојичића и Станивуковића до сада смо чули само изразе међусобног поштавања, али сада су очигледно скинули рукавице.

– Опет елементарно незнање! Не разликујете основне појмове. Нека Вам објасне разлику између “уговора о делу” и рада на одређено време. Нека Вам објасне разлике између установа, акционарских друштава, друштава с ограниченом одговорношћу, буџета итд. – био је оштар Радојичић.

Станивуковић није остао дужан.

– Вама би било боље да су вам објаснили како се на изборима побеђује, а те појмове видим да добро познајете, с обзиром на то шта сте их морали потписати. До сада сте на све ћутали, па боље вам је да тако и остане – закључио је Станивуковић препирку.

(Српска инфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bogdan

25.01.2021. 22:44

Krajnje je vreme da političari i ''političari'' prekinu komunikaciju putem društvenih mreža /kao pubertetlije/ i počnu komunicirati kao ozbiljni ljudi i političari,kojima je narod dao mandat da vrše vlast u ime naroda a ne da se igraju ''rata'' po Tviteru.Pokažite više ozbiljnosti i poštovanja prema narodu kojem odgovarate za svoj nerad.