УЗБУНА ЗБОГ ПАЉЕЊА АУТОМОБИЛА: После спорних избора, нарушена безбедносна ситуација у Добоју

Љ. ЂУРИЋ

10. 01. 2021. у 20:17

НЕЈАСАН статус добојских локалних избора и њихово могуће поништење и понављање, допринели су нарушавању безбедносне ситуације у том граду.

УЗБУНА ЗБОГ ПАЉЕЊА АУТОМОБИЛА: После спорних избора, нарушена безбедносна ситуација у Добоју

Фото Љ. Ђ.

Након што ЦИК БиХ, уз изборе у Сребреници, није утврдила резултате ни за Добој, уследили су протести и блокада саобраћајница на улазу у град од стране присталица актуелних власти, предвођених СНСД.

Синдикална организација Градске управе потом је запретила масовним протестима уколико се у јануару не донесе одлука, тврдећи да запослени у јавним установама трпе последице тог стања, да су им упитне и плате и егзистенција породица.

Међутим, уследио је нови догађај, који је подигао тензије у граду и додатно нарушио безбедносну ситуацију, јер је недавно у Старом граду, у Улици Војводе Мишића запаљен аутомобил, власништво А. П. из Добоја.

И РАНИЈЕ НА МЕТИ

ПРЕ овог инцидента, А. П. је такође била на мети критика на друштвеним мрежама, а пословање њене цвећаре и бутика је повезивано са породицом Петровић. Због тога истражитељи ће и овом пожару сигурно посветити пажњу, како би се утврдили стварни мотиви овог случаја.

Очигледно подметнут, пожар је буквално подигао полицију на ноге, не само у Добоју, већ су и из Бањалуке стигли истражитељи, како би се утврдило како је дошло до паљевине. Наиме, пожар је подметнут у близини цвећаре "Бајка", која је власништву породице бившег дугогодишњег градоначелника и садашњег посланика у ПБиХ Обрена Петровића.

Аутомобил је користила његова снаха, па су уследили бројни коментари на друштвеним мрежама и нагађања шта је у позадини овог случаја.

У сваком случају, којом брзином су ватрогасци, као и службеници ПУ Добој изашли на лице места након паљевине, очекивало се да ће случај бити хитно решен. Ипак, из ПУ још нема званичних информација о ово случају, осим штуре информације да је горео аутомобил у којем нема повређених.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)