ДОДИК ЈАСАН НА ПРОСЛАВИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ: Земља нам није поклоњена - историјски циљ је самостална и слободна Српска! (ВИДЕО)

Танјуг

09. 01. 2021. у 20:42

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да Република Српска није поклоњена, да су се за њу изборили најбољи и да је обавеза свих да је чувају и граде за будуће генерације.

ДОДИК ЈАСАН НА ПРОСЛАВИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ: Земља нам није поклоњена - историјски циљ је самостална и слободна Српска! (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/РТРС

- Наш историјски циљ је самостална и слободна Република Српска и морамо научити лекцију, коју су мојој генерацији предали наши преци. Немати државу је нешто што су Срби научили на најгори могући начин и у разним бунама и нажалост и последњем грађанском рату - истакао је Додик у видео-обраћању на свечаној академији која се поводом Дана Републике Српске одржава у Бањалуци.

Он је рекао да је Република Српска у Дејтонски споразум унела свој субјективитет и све непходне елементе државности - територију, становништво и суверену власт у оквиру својих граница, пренела је РТРС.

- Заузврат, добили смо мир и међународну верификацију Републике Српске као равноправног ентитета у оквиру БиХ са високим степеном аутономије - поручио је Додик. 

Он је истакао да ће се борба на политичком плану са онима који опструишу Републику Српску наставити и да она неће бити нимало лака ни у идућој години.

Навео је да оно што одваја идућу годину од свих година до сада, што се тиче Републике Српске, јесте то да она наредне године слави 30 година и да се мора припремити за то.

- Морамо бити још јачи и морамо то учинити на најбољи могући начин - нагласио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)