ДАН РС У БИЈЕЉИНИ: Постојање Републике Српске услов је опстанка нашег народа на овим просторима (ФОТО)

В. МИТРИЋ

09. 01. 2021. у 18:27

ОДАВАЊЕМ почасти борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату код споменика на Тргу краља Петра I Карађорђевића и у Спомен-соби данас је у Бијељини обeлежен 9. јануар – Дан Републике.

ДАН РС У БИЈЕЉИНИ: Постојање Републике Српске услов је опстанка нашег народа на овим просторима (ФОТО)

Фото: В. Митрић

На двадесетдевету годишњицу оснивања Републике Српске, цвеће на споменик погинулим борцима положили су градоначелник и председник Скупштине Града Бијељина, делегације удружења и организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, посланици у законодавним телима Републике Српске и БиХ, одборници у Скупштини Града, представници Оружаних снага БиХ и Министарства унутрашњих послова, као и бројни суграђани.

- Жртва коју су дали погинули борци, ратни војни инвалиди, њихове породице и сви људи који су створили и одбранили Републику Српску, обавезује нас да не заборавимо догађаје из времена од пре 29 година. Тада је патриотизам, пре свега, био оличен у борби да се Српска одбрани, а данас главни циљ треба да нам буде да створимо амбијент у којем ће људи остајати овде, у добрим условима за живот и рад – оценио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. О важности поштовања догађаја и њихових учесника на почетку живота Републике Српске говорио је и председник Борачке организације Града Бијељина Миодраг Стевановић.

- Треба да се сетимо погинулих бораца који су најзаслужнији за стварање и одбрану Републике Српске на Дан Републике, али не само на датуме важних годишњица. Борци данас с поносом обележавају данашњи дан, јер смо своји на своме, у нашој Републици. Будуће генерације не смеју да забораве шта се дешавало деведесетих година и да се Република Српска мора чувати, јер је њено постојање услов опстанка српског народа на нашим просторима – био је јасан Стевановић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)