ДАН РС ОБЕЛЕЖЕН И У СОЛУНУ: Празник слободе и слоге (ФОТО)

М.М.

09. 01. 2021. у 12:41

ДАН РС ОБЕЛЕЖЕН И У СОЛУНУ: Празник слободе и слоге (ФОТО)

Фото: М.М.

РЕПУБЛИКА СРПСКА настала је у тежњи српског народа да живи у слободи и слози. У темеље на којима надограђује своје постојање узидани су животи њених најбољих синова.

Понос и опомена да је чувамо и сачувамо са оном љубављу и оним жаром с којим су се они жртвовали. Да о њој бринемо и помогнемо јој да опстане, упркос притисцима да нестане.


Уз ову поруку у Солуну је, данас, у представништву Републике Српске обележен Дан њеног оснивања. Скромно и симболично, а у сагласју са строгим мерама грчке државе која је прописала највише деветоро на било ком скупу, уз знамење Српске окупили су се запослени у представништву и њихове породице. Уз традиционални српски обичај, ломио се славски колац, Светостефански, служено је жито - на многаја лета. 

Фото: М.М.

 


-Један од најзначајнијих датума у нашој, српској историји је 9. јануар. Дан када је српски народ најавио да тежи слободи и јединству, дан када истичемо да је Република Српска створена у миру и одбрањена у рату - истакла је за Новости Јелена Јовановић, шеф Представништва Републике Српске у Солуну, поводом симболицне свечаности.

- Без обзира на све околности, ми се овде, с поносом и огромним пијеретом поклањамо Дану настанка Српске. Зеље су нам исте: да траје вечно. 


Јелена Јовановић додаје да је јако вазно да се Дан РС обелезава свуда где је наса дијаспора. 


- Земље које су друга домовина нашег народа, више ће нас ценити ако поштујемо отаџбину. 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)