ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК ЗА СВЕ СРБЕ: Вулин честитао Бањалуци - РС настала као отпор понављању Јасеновца

Новости онлине

09. 01. 2021. у 10:25

ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК ЗА СВЕ СРБЕ: Вулин честитао Бањалуци - РС настала као отпор понављању Јасеновца

Александар Вулин

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин честитао је свим Србима 9. јануар - Дан Републике Српске, те поручио да је дан оснивања Српске празник за све Србе.

Вулин је напоменуо да је Република Српска настала као отпор српског народа понављању јасеновачког геноцида, не само Срба који живе западно од Дрине, већ отпора целокупног српског народа.

Према његовим речима, зато је очување Републике Српске право и обавеза свих Срба, баш као што је очување Дејтонског споразума и БиХ обавеза Србије као гаранта Дејтона, али и матице и чувара свих Срба.

- Дан Републике Српске је празник за све Србе и зато данашњи празник честитам свим Србима, а грађанима Српске желим да дан оснивања Српске славе у миру и слободи. Мир је највиши интерес српског народа, а слобода највиша вредност због које Срби постоје. Срећан нам празник и да га дуго славимо - навео је у честитки Вулин, који је и лидер Покрета социјалиста.

Вулин је нагласио и да Србија и Република Српска никада нису биле ближе и јединственије захваљујући искреном и упорном настојању Александра Вучића да се Република Српска унапреди и ојача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)