ПРОСЕК "ДИЖЕ" СТИПЕНДИЈЕ: Бијељина издваја новац за најбоље студенте (ФОТО)

В. Митрић

09. 01. 2021. у 09:51

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић уручио је уговоре о стипендирању за 24 студента, међу којима је један са посебним потребама, као и три студента из групе мање заступљених конститутивних народа.

ПРОСЕК ДИЖЕ СТИПЕНДИЈЕ: Бијељина издваја новац за најбоље студенте (ФОТО)

Фото: В. Митрић

- Ово је један од лепших догађаја у Градској управи, када дајемо подршку младима који су будућност нашег града, Републике Српске и БиХ. На овај начин подижемо ниво друштвене одговорности, а изменом правилника ускоро ћемо омогућити и већи број стипендирања у односу на претходне године – истакао је Петровић.

Градска управа стипендира 151 ученика и студента, а износ основне стипендије око 200 конвертибилних марака.

- У зависности од просека оцена који студенти остваре, могуће је добити стипендију и до 290 КМ – нагласио је Петровић.

Једна од студенткиња која је преузела уговор о стипендирању је Славица Митровић са новосадског Природно-математичког факултета.

- Тренутно похађам трећу годину, а просек оцена ми је 9,53. Први пут сам добила стипендију града и много ће ми значити за даље школовање. Овај гест Градске управе је доказ да се труд и рад исплате – додала је Митровићева.

Град Бијељина издвојиће у овој години за стипендирање ученика и студената 290.000 конвертибилних марака, што је за 40.000 КМ више него претходне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)