ХВАЛА ВАМ, СПАСИЛИ СТЕ МИ ЖИВОТ! Избодена мајка троје деце се вратила на место хорора - погледајте емотивни сусрет са спасиоцима (ФОТО)

Нинко ЂУРИЋ

08. 01. 2021. у 20:30

МАЈКА троје деце Драгосава Главендекић(48) вратила се на место хорора у рестеран прњаворског хотела „Европа“, убрзо након што је отпуштена из болнице.

ХВАЛА ВАМ, СПАСИЛИ СТЕ МИ ЖИВОТ! Избодена мајка троје деце се вратила на место хорора - погледајте емотивни сусрет са спасиоцима (ФОТО)

Фото Нинко Ђурић

Дошла је да пружи руку захвалности Живку Жики Милијашу (56) и Неду Божуновићу (34), који су је спасли од ножа похманиталог супруга.

Нападач Станиша Главендекић(50), четврти актер крваве драме, од 17. децембра је иза решетака. Њему је бањалучки Окружни суд одредио притвор због сумње да је починио убиство у покушају, када је бајонетом нанео убоде супрузи.

- Хвала вам! Спасили сте ми живот!...-готово сузних очију, уз стисак руке, с још болним покретима изустила је Драгосава.

Практично било је то њихово прво упознавање, јер се нису ни познавали када су се два стола удаљени Милијаш и Божуновић, након више задатих убода по врату и леђима, бацили на њеног разјареног мужа. Како су „Новости“ писале, држали су га на поду све до доласка полиције, док је рањена Драгосава успела да побегне у Хитну помоћ Дома здравља.

Уз позваног репортера „Новости“, дирљивом сусрету присуствовао је и Миодраг Главендекић, син нападнуте и нападача.

МАЈКА БОРАЦ

СИН Миодраг, каже за „Новости“ да је мајка Драгосава прошла кроз пакао уз тешку операцију тумора на глави. Каже да је, као велики борац, кућу одржавала вредноћом и надничарењем, а да је свој мир, до крвавог напада нашла изнајмљивањем стана и запослења у прњаворскј фабрици намештаја „Стандард“.

-Хвала вам на свему! Да сте од гроба спасили моју мајку, а оца од белега убице и дуготрајне робије. Он, свакако, треба да добије заслужену казну за све оно што је учинио мојој мајци, мученици - казао је видно погођени син.

Истовремено, долазак овог апсолвента Богословије из Београда и разговор с мајком расветлили су неке нове детаље драме. Пре свега, како се, након разлаза из прњаворског села Парамије, овај брачни пар поново нашао за истим столом у ресторану, где ће пасти њена крв.

Драгосава, уз потврду сина, каже да је „само због деце“ трпела, бахатост, пијанство и дугогодишњи терор супруга. Све до 24. јануара прошле године када је, како тврди, супруг истерао из породичне куће, а наводни долазак сина из Београда био је мамац да се нађу заједно.

- Када сам упитала „па где је Миодраг, Станиша је изненада исукао бајонет који сам препознала. Осетила сам ударце по врату и леђима. Осетила сам и када је дугачки бајонет извукао из пробијене јакне и срећом незахваћене кичме. А, онда ме ухватио за главу у очитој намери да ме закоље. Бранила сам се лактовима. Срећом у помоћ су скочили ти храбри људи, а ја сам се нашла на поду и док је трајала борба за нож успела сам да побегнем у Хитну помоћ - присетила се Драгосава.

 

НЕСВЕСНО УГРОЗИЛА ЖИВОТ СПАСИОЦА

НАПАДНУТА Драгосава објашњава како је осим њеног, несвесно угрозила живот и свог спасиоца.

-Док је трајала борба за нож ја сам пала на под. Угледала сам нечије ноге испред себе и, вероватно, верујући да су то нападача супруга, чврсто сам их зграбила са неком придошлом и невероватном снагом да га оборим и побегнем. Биле су то, заправо, ноге спасиоца.

- Почео сам да падам заједно с нападачем. Нисам му испуштао руку а ни он око 40 центиметара дугачки нож који је устремио на моје тело. У кључном тренутку, у паду, успео сам да врх бодежа усмерим на под. Ту сам му захватом полуге избио нож, који је Недо одгурнуо ногом. Уз упозорење да се не опире, јер би му могла бити сломљена рука, и да неће бити повређен, нападача смо задржали на поду све до доласка полиције - открио је преломне трнутке драме Живко Милијаш.

Као вишеструки шампион и носилац црног појаса, Жика потиче из познате џудо породице Милијаш. Он додаје да је са пријатељем поступио као савестан грађанин, баш као и његов најмлађи син Дејан који је недавно спречио вршњачко насиље и у другом случају силовање малолетнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)