ПРИМОПРЕДАЈА КЉУЧЕВА ГРАДСКЕ КУЋЕ: Градоначелник Бијељине именовао сараднике

В.М.

01. 01. 2021. у 13:52

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић преузео је симболично кључеве Градске куће од заменика градоначелника Марка Михајловића и поручио да ће Градска управа увек пружати транспарентне информације о свом раду, као и да ће се са сарадницима залагати за стварање бољег амбијента за сваког суграђанина.

ПРИМОПРЕДАЈА КЉУЧЕВА ГРАДСКЕ КУЋЕ: Градоначелник Бијељине именовао сараднике

Фото: Б. Милошевић

Петровић је захвалио суграђанима који су му исказали поверење на локалним изборима и поручио да ће од првог радног дана промовисати друштвено одговоран рад.

 
- Акт примопредаје обављен је пре два дана, у специфичним околностима због смрти градоначелника Миће Мићића и зато овај тренутак користим да још једном изразим најдубље саучешће члановима његове породице. Трудићу се да будем упоран и истрајан у решавању свих проблема грађана и да оправдам њихово повјерење – навео је Петровић.
 

Фото: Б. Милошевић

 Петровић је истакао да је са сарадницима већ послао допис јавним установама и предузећима који су у надлежности града, како би доставили извештаје о финансијском пословању.

 - Послали смо захтеве за извјештаје на адресе  18 установа и предузећа, за период од 2016. до 2020. године јер нам је циљ да урадимо анализу прихода и расхода, броја запослених, начина пословања, како бисмо видели да ли одређено руководство заслужује награду или санкционисање у складу са законом. Као рок за достављање извештаја одредили смо 25. јануар – нагласио је Петровић.
 
 Говорећи о процесу примопредаје дужности градоначелника, он је рекао да је комисија за примопредају професионално обавила свој део посла, да је достављена сва потребна документација, али да одређени извештаји нису свеобухватни, због чега ће уследити детаљнија анализа.
 
- Наредних дана прецизно ће се знати на шта је трошен народни новац у погледу презентације, потрошње горива, јер је то одговоран приступ који народ од нас очекује. Када је реч о финансијском извјештају, 85 одсто буџетских средстава је реализовано у овој години у односу на план, а укупне краткорочне и дугорочне обавезе града, односно задужење, износи 37 милиона КМ. Само у овој години град се задужио за осам милиона конвертибилних марака, од чега је отплаћено нешто мање од три милиона КМ – појаснио је градоначелник Петровић.
 
 Према његовим речима, износ на редовном трезорском рачуну је 1.185.000 КМ, а на наменском трезорском рачуну 1.168.000 КМ.
 
 Новоизабрани градоначелник представио  своје будуће сараднике, истичући да ће неки од њих радити без накнаде, с циљем повећања ефикасности Градске управе.
 
 - У мом најужем тиму налазиће се доктор економских наука Мирјана Орашанин, мастер електротехнике Богдан Тадић, инжењер пољопривреде Сретен Вучковић, магистар менаџмента у организацији рада Младен Арсеновић и правник Миодраг Бешлић – навео је Петровић.
 
 Он је поручио да ће и приједлози за именовање начелника одељења бити транспарентни.
 
 - Предложићемо стручне људе, завидних биографија и  приједлоге ћемо упутити ка Скупштини Града, са којом желимо чврсто да сарађујемо, поштујући интерес народа Семберије – закључио је Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)