БАКИР ТРАЖИ ОД БАЈДЕНА ДА УКИНЕ СРПСКУ! Стигао жесток одговор Срба: Спречићемо да оствариш оно што је твој „бабо” започео!

Novosti online

30. 12. 2020. у 19:50

ЛИДЕР СДА Бакир Изетбеговић позвао је на промену Устава БиХ, укидање кантона и ентитета. Очекује и ангажман нове америчке администрације на уставним променама, које воде ка једном председнику и Влади БиХ.

БАКИР ТРАЖИ ОД БАЈДЕНА ДА УКИНЕ СРПСКУ! Стигао жесток одговор Срба: Спречићемо да оствариш оно што је твој „бабо” започео!

Фото: Танјуг

Изјаве лидера СДА потврда је да нису одустали од тзв. грађанске БиХ, у којој би Бошњаци доминирали, на што Српска не пристаје, рекао је саветник српског члана Председништва Радован Ковачевић. Исто је поручио и председник Федерације БиХ Маринко Чавара.

Списак новогодишњих жеља Бакира Изетбеговића и ничим утемељене тврдња да је у Републици Српској већа смртност од короне него у Федерацији - у најкраћем то је резиме прес конференције лидера СДА.

Изетбеговић се обрушио на Савет министара, Милана Тегелтију, није штедео Драгана Човића, а ни руског амбасадора у УН... Највише му смета, каже, бахатост српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, алудирајући на његов наступ у Савету безбедности.

За Изетбеговића није бахатост и скандал када два члана Председништва одбију сусрет са руским шефом дипломатије. То је, по његовом мишљењу, патриотизам и одбрана државе. Лакше би, каже, решавали мигрантску кризу, европски пут, економску ситуацију, само да се одмакну од постојеће уставне структуре, јер су ентитети и кантони превазиђен реликт рата.

- Требамо добровољно доћи до преустроја земље који неће бити базиран на ратним и етничким поделама. Је ли ово могуће или ће остати пуста жеља у Декларација СДА? Ја мислим да је могуће - каже Изетбеговић.

Уставне промене које бришу и најмању надлежност Републике Српске су ништа друго до неостварене жеље Бакира Изетбеговића, наводе медији у РС.

Оптужбе да је актуелни сазив Савета министара најгори, заправо су потврда да једино на тај начин може да ради а не као нека Влада, чему се нада политичко Сарајево, каже Ковачевић.

- Никада се не може разговарати о било каквом умањењу надлежности Републике Српске, а поготово да Српске не буде. Дакле, дејтонска БиХ је једини модел и једино на тај начин може да опстане, а све друго је авантура која води у правцу да нестане БиХ, а Републике Српске ће увек бити - поручује Ковачевић.

И Хрвати су одавно препознали намере СДА и тзв. пробосанских партија да причом о грађанској држави закамуфлирају намеру прављења БиХ у којој би Бошњаци доминирали.

- У задње време потпуно отворено се говори од Бакира Изетбеговића и осталих тзв. пробаснских снага да треба направити грађанску државу како грађани не би били спутани, а у суштини се треба остварити доминација Бошњака. Очито је на сцени намера да уради нешто што је нечији "бабо" започео, али имамо довољно снаге да то спречимо - каже председник ФБиХ.

Изетбеговић не само да је бранио мигрантску, "с*кси политику" министра безбедности БиХ Селма Цикотића, већ је нападао Тужилаштво БиХ због неправедних оптужница против страначких другова Фадила Новалића и Османа Мехмедагића. Ни трунке самокритике што две године након избора није формирана федерална влада, али зато салве оптужби ка Београду и Загребу. Сви су криви само Сарајево и СДА нису, наводе медији у РС иронично. И на крају срамотна изјава да га вређа када га пореде са националним лидерима Срба и Хрвата Милорадом Додиком и Драганом Човићем, закључује РТРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Miladin

31.12.2020. 07:31

Hoće građansku Bosnu,kao državu bakir je živio u građanskoj S.F.RJ. što nije zadržo bosne u zajednici srba, makedonaca i crnogorac.Sad bimu odgovarala zajednička bosna, Čekaj ti čekaj ameriku i deo evrope, pomoće ti dobićeš ti dugo potrajat neće.

miki

31.12.2020. 10:35

Само тако настави баки сине и срби ће бити све сложнији и јачи , али и хрвати и на такав начи ћеш имати још стабилније и чвршће "непријатеље" .

cccc

01.01.2021. 12:58

@Milos - Miloše Bosna je uvjek bila Srpska i nikada od poturica. To što su oni uzeli ime Bošnjaci za svoje to znamo svi mi da nije tako, jel ime Bošnjaci su imali stanovnici srednje Bosne još prije Turaka a islamska vjera je došla u Bosnu sa Turcima.. A to što Bakir misli da su Bošnjaci ili kao ih oni zovu Bošnjani muslimani se malo zano. Bosanski muslimani su u 95 posto poturice prijašnjog stanovništva Bosne koji su prodali vjeru za vreću brašna isto kao i srbi koji su uzeli karoličku vjeru. Kao primjer Ante Petrović Hrvat, dali je to moguće.