СРЂА ТРИФКОВИЋ УПОЗОРАВА: Прети америчко-муслиманска операција „лажне заставе” за Додикову елиминацију (ВИДЕО)

Novosti online

27. 12. 2020. у 13:38

СРЂА ТРИФКОВИЋ УПОЗОРАВА: Прети америчко-муслиманска операција „лажне заставе” за Додикову елиминацију (ВИДЕО)

Фото: Хепи тв принтскрин

АМБАСАДОР Русије у Београду Александар Боцан Харченко изјавио је да је Москва чврсто опредељена за даљи развој међусобно корисног стратешког партнерства са Београдом, али да тај циљ не укључује "контрапродуктивни задатак" вештачког ограничавања сарадње Србије са другим земљама.

Редитељ Драгослав Бокан пак сматра да Србија треба да настави да одражва своју трасу и свој пут и да не треба да дозволи било какве утицаје који ће је са тог пута повући.

- Србија је на свом путу, а он зависи од односа великх сила према нама. То смо имали прилику да видимо. Нова адмирнистрација САД се пнаша као да је Берлински зид пао, а не Вашингтонски – сматра Бокан. 

Како објашњава, све изјаве страних политичара увек у себи садрже диплматску ноту.

Историчар и публициста проф.др Срђа Трифковић каже да је Рикерова изјава ,,дрскост и безобразлук без премца".

Трифковић сматра да српско министарство спољних послова мора питати бриселску Европску комисију да ли је она и када овластила чиновника америчког Стејт департмента да земљама кандидатима за чланство у ЕУ наговештавају који су услови за њихов напредак ка том циљу.

Такође, Трифковић је изјавио да су чиновници Стејт департмента поникли на србофобним јаслама и да су напоком дочекали својих пет минута да се врате либерални интервенционисти на власт.

- Ту је (Џо) Бајден небитан, јер то је једна олупина од човека која ће бити манипулисан од људи попут Ентонија Блинкена и те камариле неолибералних интервенциониста, који већ имају врло јасну листу русофобних потеза који планирају - изјавио је Трифковић.

Он је упозорио да ће Американци диктирати темпо за муслиманску операцију ,,лажне заставе" која би била искоришћена као изговор за максимално заоштравање ситуације у БиХ, где би истовремено наступила употреба бонских овлашћења за Додикову елиминацију и врло груба употреба силе у Брчко дистрикту како би се РС поделила на два дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Lala iz Banata

27.12.2020. 14:22

Фашизам и муслимански фундмантализам, неће нас СРБЕ оставити на миру... То је свима јасно...Морамо спавати " на једно око" и увек бити СПРЕМНИ НА ИЗАЗОВЕ који подразумевају и коришћење војне силе...Зато би за нас СРБЕ било понајбоље да се вратимо ДОКТРИНИ ОПШТЕНАРОДНЕ ОДБРАНЕ јер би то била најбоља препорука и одвраћање свих наших непријатеља српских од српске земље и српских ГРАНИЦА...!! Морамо бити спремни да мобилишемо МИЛИОН СРПСКИХ ВОЈНИКА јер онда непријатељима нашим треба барем ЧЕТИРИ МИЛИОНА да би нас надјачали...То ни НАТО у данашњим приликама не може да обезбеди да би био сигуран у успех...

007

27.12.2020. 14:45

@Lala iz Banata - U pravu si treba da ratujemo sa celim svetom do istrebljenja,jer mi smo uvek u pravu,samo mi smo toliko dobri da necemo stici,posto cemo se istrebiti medjusobno,a najvise zbog "blatnjavog arsina",kao sto kaze nebeska liturgija.

gedža

27.12.2020. 15:03

Dobro. Kad već znamo kakvi su njihovi planovi i koraci, šta mi kao država i naše institucije radimo da ih predupredimo, osujetimo ili odvratima da urade bilo šta što je nepovoljno po nas Srbe gde god da živimo na prostorima bivše zajednice. Oni će istovremeno povući sve dostupne im poluge, i KiM i Sndžak i RS i Vojvodinu možda, a mi, šta imamo spremno, diplomatski, za takvu varijantu? Više nije 99. I odnos međunarodne moći i uticaja se promenio ...