ОГЛАСИО СЕ ДОДИКОВ КАБИНЕТ: Ево шта су рекли о икони коју је Додик поклонио Лаврову

С.М.

22. 12. 2020. у 16:35

ИКОНА Светог Николе, коју је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик поклонио руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, није украдена и спада у ред породичних освештаних икона, саопштено је из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

ОГЛАСИО СЕ ДОДИКОВ КАБИНЕТ: Ево шта су рекли о икони коју је Додик поклонио Лаврову

Фото Срна

-Салве измишљотина и неистина уследиле су након погрешне почетне медијске презентације да је реч о икони која је дио културне баштине и национално благо, што нигђе није установљено. То потврђује и чињеница да ни седам дана након уручења поклона нема потврде да се икона налази на листама несталих икона, нити да је ко потражује, или да је дио било чије културне баштине, али упркос томе ширење неистина у јавности се наставља,истакли су из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

Из кабинета су нагласили да поклоњена икона има своју тржишну вредност, али њена вредност се, пре свега, огледа у томе што је реч о освештаној православној икони великог свеца, што је сваком хришћанину веома познато.

-Након што је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик уручио поклон шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову, у јавности су изнесени бројни нетачни наводи и лажне оптужбе од појединих медија, такозваних експерата, високих званичника БиХ, па чак и појединаца из Републике Српске. Нико и ништа, а најмање гнусне неистине не могу покварити братске односе два православна народа, као ни односе српског члана Председништва и политичког руководства Русије, поручили су из кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)