ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Мушкарац из Прњавора осумњичен да је избо жену иза решетака

Н.Ђ.

21. 12. 2020. у 17:57

БАЊАЛУЧКИ Окружни суд данас (понедељак) одредио је притвор за Станишу Г. (50) из Прњавора због сумње да је почино убиство у покушају када је ножем нанио телесне повреде својој 48-годишњој супрузи Д.Г.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Мушкарац из Прњавора осумњичен да је избо жену иза решетака

Фото: Н- Ђурић

Како су „Новости“ писале, осумњичени је кривично дело починио у четвртак 17. децембра у ресторану хотела „Европа“, у центру Прњавора. Само пуком срећом лакше избодена жена успела је, у јеку борбе за већ крвави нож, да побегне у болницу, док су Живко Жика Милијаш (56) и Недо Божуновић (34) њеног разјареног супруга на поду задржали до доласка полиције.

Суд је истог дана прихватио предлог Окружног јавног тужилаштва Бањалука „због бојазни да би осумњичени могао поновити кривично дело, односно довршити покушано јер се за ово кривично дјело може изрећи казна затвора од 10 година или тежа“.

ПРИМИРИЛА ГА ЏУДО ПОЛУГА

НА снимку надзорне камере се види да су се, као и он на своју жртву, ништа мање муњевито на нападача бацили јунаци дана Прњавора-Жика Милијаш, пензионисани полицијски инспектор и врсни џудиста, као и Недо Божуновић, његов некадашњи џудо ученик.

- Испустио је нож под притиском џудо полуге, пошто смо му запретили, да му рука не би била сломљена. Понављао је да га, наводно, „жена раскући“. Уз чврст захват и блокаду руку, примирили смо га речима да му ни длака с главе неће фалити. И био је обуздан све до доласка полиције-испричали су, за „Новости“, Милијаш и Божуновић.

- Пуштање на слободу осумњиченог резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда – узнемирењу јавности-образложено је данас из бањалучког тужилаштва.

Незванично сазнајемо da се, услед брачних несугласица, Д. Г. одселила из породичног дома у селу Парамије у Прњавор, где је и запослена. Убрзо за њом је доселио и супруг, и то у једну од хотелских соба, под чијим кровом се и одиграла драма.

Увидом у снимак надзорне камере, види се да се жена придружила супругу за столом где је он очито чекао. Разговор је текао нормално све док мушкарац изненада није почео да је убада већ раније припремљеним ножем.

У полицијском извештају стоји да је алкотестирањем утврђено да је Главендекић имао 1,91 промила алкохола у организму, као и да је задао убоде у пределу рамена, врата и леђа. Пацијентица је хоспитализована, хирушки збринута и за сада стабилног здравственог стања-саопштено је „Новостима“ из УКЦ РС Бањалука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)