ИЗБОРИ У МОСТАРУ: Срби добили легитимне представнике у већу

С.М.

21. 12. 2020. у 09:33

ЛИСТА "Остајте овђе – Заједно за наш Мостар", коју чине СНСД и СДС, према првим незваничним резултатима избора у Мостару, освојила је намање један, можда и два мандата, док највећи оптимисти верују да је могуће да добију чак три одборника.

ИЗБОРИ У МОСТАРУ: Срби добили легитимне представнике у већу

Лука Петровић, шеф штаба Српске листе за Мостар

Имамо једног кога смо и очекивали – рекао је шеф Изборног штаба Коалиције "Остајте овђе – Заједно за наш Мостар" Лука Петровић.

-Захваљујем се свим активистима који су на неки начин допринели да после 30 година будемо своји на своме,поручио је Петровић.

Након ове вести поцело је славље у Изборном штабу српске коалиције.

Представници Коалиције  "Остајте овде – Заједно за наш Мостар" поново су поручили да је битно да интересе Срба у локалној власти у Мостару заступају њихови легитимни представници, а не, како је до сада био случај, Срби са листа других партија, који проводе само страначку политику.

Да су Срби добили свог легитимног представника у Мостару потврдио је и представник листе "Остајте овде-заједно за наш Мостар", Велибор Миливојевић.

Према статуту Града Мостара, сваки конститутивни народ мора имати најмање четири, а највише 15, од укупно 35 већника, односно одборника, у Градском вијећу. Сваки од клубова који представљу конститутивне народе, па и српски, имају у многим ситуацијама, право вета при одлучивању.

Локални избори у Мостару одржани су данас, након 12 година паузе. Упркос анкетама које су говориле да би излазност могла бити и већа од 80 одсто, гласало је око 55 одсто грађана Мостара, или 52.865 бирача.

Поводом објаве вести да је српска листа за Мостар освојила сигурнп једно место у будућем сазиви вијећа Мостара,изнад православне цркве у Мостару је уприличен ватромет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)